14 augusti 2008

Vardagshärligt

Det lilla gör det stora - eller hur kan man vara glad över en trasa? Jag är det. Köpte en disktrasa av lin från Växbo lin på Citadellets hemslöjdsbutik i Landskrona. Den håller minst två år sa hon som sålde den, bara att tvätta i maskin när det behövs. Bra va? Känns naturvänligt och bra, helt komposterbar. Den här sortens diskborste av trä har jag använt i flera år, vill inte ha något annat. När butiken som sålde dem skulle slå igen köpte jag på mig ett litet lager så jag reder mig ett tag. De korta gråa ljusen köpte jag på Sofieros blomsterbutik och de små svartlila hjärtanen hittade jag på ett annat ställe (Gläntan). Dem ska jag sätta på adventsljusen i år tänkte jag.


Värmeljus i en söt burk med virkad hätta (Jysk), Aromatic salt (Gläntan) för väldoft i potpurri eller aromalampa, handdukar och ett randigt tyg. Tyget var jättebilligt, 5 meter för under hundringen!! På Jysk.

Den fina burken är ett loppisfynd från Helsingör, rosen från Sofiero. Likaså bilden nedan som har handskrift på andra sidan, tycker jag var fiffigt för då kan man variera sig lite.

Sist men inte minst lite somriga bilder från en som vägrar tro att sommaren är över redan!
Nu har snart ytterligare en arbetsvecka passerat och jag vill passa på att önska en trevlig och mysig helg med massor av SOLSTRÅLAR!
kram
nina

7 kommentarer:

Morse farm sa...

Hej Nina!

Jag sänder massa sol och värme till dig för det är så vackert väder här kan du tro!

Vad fina fynd och hoppas att disktrasan är så bra som hon sa!

Vackra blombilder.

Ha nu en underbar helg.

Kram Bodil och trollungen.

Marie sa...

Vilka mysiga bilder! Visst är det viktigt att även kunna glädja sig åt de små vardagliga sakerna här i livet som t.ex en vacker diskborste eller en fin disktrasa.

Här har solen lyst idag, men några sommartemperaturer har det definitivt inte varit! Känns mer som höst!

Ha en härlig helg Nina!
Kram Marie

"M" sa...

Här var det massor av fina saker...det lilla kan ju göra massor...

Frida sa...

Vilka fina saker du visar. De har så mycket fint i blomsterbutiken på Sofiero så jag kan aldrig bestäma mig för vad jag vill ga när jag är där. Brukar sluta med att det inte blir något till slut. Det lilla kortet är ju underbart vackert.
Önskar dig en skön helg vännen!
Kramar Frida

Hemma på Landet sa...

Nä, jag tror att det blir lite mer sommar jag. Snart så...


Jättefina och mysig saker du hittat.
Kramis Stina

Morse farm sa...

Hej nina!

Tack för dina goa ord hos mig om trollungen!

Vad bra tt solsrålarna kom fram, jag sände dem express. Solen skiner här idag också så jag skickar mer.

Kram Bodil.

Guldkant På Livet sa...

Åh vad jag gillar sånt här vardagslyx! Just ny trasa och diskmedel har jag med köpt, en sån fin borset som du har måset jag nog sakffa med! Mari.