27 februari 2009

Gerbera, videkissar, festivalinfo mm

Tack för gulliga kommentarer om era stilar mm.
Viktigast är att man trivs med det man har och tar in i sitt hem.
Ofta finns det så mycket nya saker som kommer hela tiden och köplusten faller över en lite då och då. Det är så kul att göra små fynd och visst blir det mycket impulsköp också.
Loppisar och second hand är jättekul och ofta får man med sig något hem. Något att fixa och dona med. Nedan en liten hängare som var brun från början, tyckte den var så fin, tror jag gav tio riksdaler för den. Madonna i ljus i det lilla växthuset som det ändras om i emellanåt.


Dessa gamla bilder är inköpta på Baazar - kika in i den underbara butiken om ni inte gjort det.
Igår var jag i blomaffären och köpte en gerbera och videkvistar. Köpte också ett hjärta som jag piffade till genom att binda fast en videkvist med ett fint band. Kokboksstället fick agera hjärtehängare. Här visar jag också hur jag knutit en virkad löpare runt själva innerkrukan då den stack upp utanför ytterkrukan.


Tips till festivaldiggare:
Till årets Sävsjöfestival 31 juli-1 aug. kommer bl a Saxon, Melody Club och Perssons Pack.
~~~~~~~~~~~~
En folkparkskväll utlovas på torsdagen 30 juli, med dansbana, scen och kulörta lyktor.
Ett sjumannaband och kör, Robert Welles bjuder på en entimmes show
och därefter dans till Black Jack.
Det här låter riktigt, riktigt trevligt! Eller hur?
Må så gott och mys i helgen!
kram & solstrålar
nina

23 februari 2009

Textil, tapet och bokstäver

När man börjar se på saker man tycker om och har tyckt om så kan man se en genomgående stil som alltid finns. Jag kan ändra mig men faller ändå tillbaka till vissa detaljer.
I mitt fall har jag märkt att gammaldags, lantligt, pärlspont, romantiskt, änglar, gamla bokstäver, latinska citat, loppisfynd etc. etc har hängt med väldigt länge och är sådant som jag tycker om. Ett tag försökte jag avskalat vilket blev för kalt i längden.

En gång var jag inne på att göra en takbård av latinska citat och samlade på mig sådana, skrev ut bokstäver som jag skulle skära ut i plast och sedan stöppla på väggen. Detta projekt blev aldrig av, för en småbarnsmamma ganska stort, eftersom så mycket annat pockar på uppmärksamhet. Bokstäver blev det ändå. Halltapet på övervåning med tillhörande bård. Det är nog ca 10 år sedan.
En nyare variant med bokstäver är det franska dokumentet som jag är väldigt förtjust i. På vägg och på rulle lindat med en lakansremsa och en kungakrona.


Nedan bilder av en dyna som jag sydde till en pall, gulligt lantligt motiv med engelsk text på. Det blev också en gardinkappa till ett fönster i dörren mellan kök-tvättstugan där vi bodde tidigare (-95). Tycker fortfarande att tyget är väldigt charmigt men det används inte för tillfället.


I mina gömmor finns bl a detta tyg med gammalsvensk stavning på svenska städer mm,
inköpt för flera år sedan också.

Förra sommaren besökte vi ett Dock- och leksaksmuseum, där köpte jag väggbonaden som jag visar detaljbilder på nedan.

Känner ni också att ni faller tillbaka på en stil som ni alltid tyckt om??
Hoppas ni skaffar er en bra vecka :)
Kram & Solstrålar!
nina

21 februari 2009

Lite köksbilder och Strålande...

...glad blev jag när jag fick denna fina utmärkelse
av Hemma hos bröderna bus
Efter en intensiv arbetsvecka som inte lämnat någon energi kvar att göra nya inlägg eller skriva kommentarer, få mötas av dessa rara ord ger självklart en liten energikick. Att jag lyser upp vintermörkret med mitt bloggande - det är fantastiskt! Tack snälla rara C.

Nu tycker jag att alla som besöker mig och kommenterar och som jag besöker och kommenterar hos är värd att att få denna! Ni är alla ljusspridare i mitt vintermörker och utan er hade inte detta varit någon blogg. Så varsågoda och ta för er alla ni ljusstrålar där ute! Kram!

Har ändrat om lite på köksbänkarna. Eller är och ändrar lite överallt, ;) Har också målat lite men det är inte klart ännu. Hann fånga krokusarna, nu är de nästan överblommade.

Ikväll är det melodifesival som gäller här i huset. Jag ser nog mest fram emot grönsaksdipen :D
Trevlig kväll!
kram och solstrålar!
nina

15 februari 2009

Blommor och fynd

Inte hjälpte det att jag röstade på Curly Sue förra veckans omgång av Svensktoppen, den åkte ut!!! Men en finns kvar att rösta på, bland utmanarna finns en ny Tomas Ledin, Håll ut, kanske blir det den också. Har inte bestämt mig än.
I veckan som gick plockade jag upp mina pelargoner från källaren och fixade med. Frisering och ny jord fick de. Lite krokusar fick ta plats i decilitermått och en urna.


Hittade en sådan fin liten pigtittare på loppis för ett par veckor sedan, den ska jag måla. Den är tvättad och isärdelad, spegeln maskerad... så snart så! I lådan fanns det lilla bokmärket "Här somnade jag" som man kan trä över ett hörn. Ett paisleymönstrat enkelöverkast var också ett av fynden. Har alltid tyckt om det mönstret och att det var pastellfärgat var helt perfekt. Kan bli en mild färgklick någonstans.


Idag var det strålande solsken. Hämtade sonen hos flickvännen och kunde inte låta bli att ta lite bilder. Den sista bilden tog jag förra helgen här utanför.


En ny fin vecka väntar oss!
Läste någonstans att man inte ska säga
"Ha en bra dag" utan "Skaffa en bra dag" därför säger jag
Skaffa er en bra vecka!
Kram & solstrålar!
nina

13 februari 2009

Betyder fredagen den 13:e otur, eller? - Alla hjärtans dag

Fredagen den trettonde - otursdag, heter det ju. Hur ligger det till egentligen? Jag gjorde en sökning på Internet.
Både talet 13 och veckodagen fredag ansågs båda var för sig vara otursdrabbade enligt gammal folktro. De kopplades inte samman förrän i mitten av 1800-talet och inföll fredagen den 13:e vid samtidig fullmåne ansågs den av en del som en lyckodag av andra som en otursdag.
Socialstyrelsens statistik över sjukvård till följd av olycksfall ger ett medelvärde på 489 patienter per dygn år 2006. Samma år inföll fredagen den 13 i januari och oktober.
468 resp 479 personer lades in för vård efter skador de dagarna. Alltså mindre än medelvärdet för året.
"Räddningsverkets register över alla insatser som de kommunala räddningstjänsterna har utfört under en tioårsperiod visar inte att just dessa fredagar skulle vara mer olycksfrekventa än andra fredagar."
Källa: http://www.raddningsverket.se/

Rädsla för datumet fredagen den 13:e har ett eget namn, paraskevidekatriafobi (Wikipedia).
Är det bara talet 13 man är rädd för finns det ett namn för det också, Triskaidekafobi.

Manöverpanel i en hiss i ett hus i
Buenos Aires som har byggts utan våning 13.
Bild: Wikipedia
I morgon är det Alla hjärtans dag! Därav alla hjärtebilder.
Griffeltavla och svarta hjärtat kommer från Baazar en underbar butik i ett gammalt stationshus. De har alltid en massa vill-ha-grejer och underbara möbler både gamla och nytillverkade från Kina.



En samling hjärtan, sista hjärtat satt sonen och knåpade ihop
i julas av ståltråd och sidenband.
Ha en fin alla hjärtans dag!
Kram & solstrålar!
nina

10 februari 2009

"Gamla" foton

Det är sportlov här denna veckan och jag jag brukar ta någon dag ledig när barnen är lediga. Så idag har jag semester! Det är så mysigt att få sova lite längre på morgonen och bara ta det lugnt. I eftermiddag ska vi gå på bio och se "Bolt" den nya Disneyfilmen, ska bli kul.

Har sett att en del bloggerskor har gjort om sina foton så att de ska se gamla ut, det testade jag också för ett tag sedan och tänkte visa några av dem idag.
Först ut en bild av vårt hus, "finn fem fel" :D
I somras var ett gammalt skolhus till salu, en halvmil härifrån, en bit in i skogen. Jag och mina flickor blev väldigt förtjusta i stället och på mig gick hjärnan igång på en gång. Huset var väldigt nedgånget och i behov av omfattande renovering, det skulle kosta mycket att göra i ordning. Rumsbilden med gungstolen tog jag genom ett fönster. Jag tycker den bilden är så skön. När jag vid ett senare tillfälle skulle visa min man huset, var till salu-skylten borta. Fortfarande har det stället stor dragningskraft och jag undrar om vi var dumma som inte slog till. Fast sunda förnuftet säger att vi har att göra med det hus vi har.


Sådana här gamla lås har vi på garderobsdörrar på övervåningen och förrådsdörrar i källaren, man får öppna med nyckel från utsidan. Ängeltavlan är från husvagnen.
Nedan syns vårt TV-rum när det var nymålat, innan vi köpte den nya soffan hade den gamla ett vitt överdrag. Loppisfynd från i somras på nästa bild, en Madonnatavla, vinlåda och väggspegel.


En av mina Madonnor. Nyckel som hänger på ett litet hörnskåp i köket.
Alla bilder har fått gammaldags utseende
Bakumatsu Koshashin Generator.

Bilden med de små barnskorna som min man hade när han var liten får avluta dagens inlägg.
Ha det gott!
Kram och solstrålar!
nina