07 oktober 2008

Äppel päppel och jul kul

Vi har haft sådana mängder av äpplen i år och vi har bara tagit tillvara en bråkdel. Mycket har kastats, mycket har en tjej fått till sina hästar och mycket har gått till skogens djur. Men av det som vi tagit hand om har det blivit äppelkaka, gelé och chutney. Men hallå, hur mycket går det åt?? Nästan inget alls. Chutneyreceptet fanns i Allers Trädgård nr 8 och den kan jag verkligen rekommendera. Mycket god. Önskas receptet så säg bara till.


En del av er, sköna bloggvänner har börjat så smått att julpyssla och smittan sprider sig, fast jag är mer på tankestadiet ännu. Men häromdagen när jag och gubben var ute och gick i skogen kom jag på mig själv med att gå och spana efter riktigt, små, fula spretiga granar, hihi, inspirerad av nya julboken. Det ser ju så charmigt ut i boken! Ja, julpynt snurrar i skallen. Blev också sugen på att ta hem enekvistar, men nä, det är väl tidigt kanske. Vacker är naturen i alla fall!


Lite pynt från trappan vid entrén.

Jag plockade in sista rosen istället :D Gjorde om lite på nymålade spegeln. Där ser ni okså ett litet platt paket, vet ni vad det är? Jo tvålpapper, små tunna skikt som man löser upp med vatten till tvål.
En sväng på Loppis blev det igår, och oftast hittar i alla fall jag något fint användbart, det gjorde jag denna gången också ;) Små söta glasfat som jag ska ha till adventsblockljus, speglar, skrin mm. Ni ska få se det en annan gång.

Mycket glad :D blev jag över den fina utmärkelsen jag fick av livsnjutaren Junhe som har fina bloggen Mangelboden. TACK goa du! Jag sänder den genast vidare till dig! Eftersom jag fick den och delade ut den tidigare, nöjer jag mig med det. Hoppas ok.

Fånga solglimtarna!
kram
nina

14 kommentarer:

Lily of the valley sa...

Grattis till utmärkelsen!

Hemmalagad chutney eller gelé är ju perfekta och härliga att få som presenter och julklappar, eller istället för en blomma!
Visst kliar det i fingrarna och pysselnerven, man vill sätta igång att julpyssla! Jag har samlat på mig lite material till julen. Det räcker nog inte så långt! Har en idé om hur det ska se ut, får se om det blir så ;-)
Kram Lily

lottens vita och gröna sa...

hej du varma solstråle, största grattis till din utmärkelse, du får en till nu, kom och hälsa på min blogg vännen! varmkram lotten

Stina sa...

Oj vad mycket mys du har gjort då. Äpplen är grejer det.:-) Puss

Frida sa...

Hej vännen!
Grattis till ännu en utmärkelse! Den är du så värd. Jo det är verkligen skönt att äntligen ha fått arbetsträning.Jag har nästan klättrat på väggarna hemma den senaste tiden av rastlöshet. Tack och lov att jag har gymmet jag kan gå till och få lite miljöombyte. Jo då det är en kalender med datum och även lite plats att skriva på jag ska börja använda den nästa år. Vad duktiga ni har varit med att använda er av äpplena. Tyvärr har inte vi så mycket i vår trädgård.
Hoppas du får en fortsatt bra vecka!
Kram Frida

Unknown sa...

Grattis till Awarden!

Ja man kan göra mycket gott av äpplen..har gjort äppelkaka av äpplen som jag fick av min Far när han var och hälsade på.Han bor i Värmland och har egna äppelträd,väldigt många..så han har fått ge bort mycket äpplen till sina vänner,fin gåvopresent att ha med sig tycker jag!

Så fina bilder du visar,må så gott!

Kram Maria

Unknown sa...

Så fint du satt ihop bilderna och så gott du gjort av äpplena,så söta burkar med äppelgottis i!

Kram Maria

Lotta "EnVilsenLoppa" sa...

Grattis igen , va kul !!
Men inte julpyssla än heller !?!?!
Jag blir alldeles svettig ;-)
Fint har pyntat som vanligt , kuliga tvålpapper !
Ha det gott !!
Kram/Lotta

Anonym sa...

Vilka härliga äppelbilder du visar. Det känns ju bra om man kan ta till vara¨på lite av skörden! Men sen vill man att familjen ska äta av det också..! Visst ligger man i julstartgroparna. Kram Tulipa

Elzie sa...

Här var mycket fint idag också. Jo, nog börjar man längta efter att pyssla nu, men att ta hem levande saker är nog i tidigaste laget *s*.
Hoppas du har en bra kväll.
Kram Elzie

Anonym sa...

Tack kära du!
Stor kram till dig med lite kanel på!

Fina bilder visar du som vanligt! Underbart!

Blev ju nyfiken på dina loppisfynd och jag är ju så nyfiken på den där jul boken.

Ja, ja vad är väl en bal på slottet......

Ha en underbar helg min vän!

Kram från Bodil och co.

Elzie sa...

Tror inte det spelar nån roll om du tar hem lite grenar redan nu. Men jag tror att du hinner tröttna på det tills julen är här *s*.
Ha en riktigt skön fredag.
Kram Elzie

Dicksonska våningen sa...

Hej hej!
Så tjusig blogg du har :) Här ska jag kika runt lite till.
I år har vi mycket äpplen också. Jag har fått slänga massor. Men även äpplemos har jag gjort. Vet inte om vi äter upp det men annars får jag väl ge bort lite här och där.
Svärmor plockar äpplen här ibland och en och annan åpplepaj har det också blivit :)
Ha en trevlig helg!
Kram Annika

Lallis - liv och leverne sa...

Grattsi till utmärkelsen. du har en sådan mysig blogg:)
Chutney låter smaskens!
Ha en din fredag.
Kram Lallis

Mjuka sa...

Jättegrattis till utmärkelsen!! Fint äppelpyssel :-)

Kraaam M