11 oktober 2008

Utmärkelse och angelägen uppmaning

Vad underbara ni är!!! Utmärkelserna som droppar in till mig värmer mig och lyfter humöret lika mycket som solens strålar en solig dag. Denna fina utmärkelse fick jag häromdagen av goa Lotten som har den inspirerande bloggen Lottens vita och gröna . Lika rörd och rödkindad som du blev, blev också jag. Tack snälla du som också berör!

Jag vill lämna denna award till

Randi - Bland rosor och tistlar

Eva Agnes - Agnes chabby chic

and I'll also give it to

Lynn - Sea Angels

Kommer ni ihåg barndomens gåtor? Det fanns en om vad en persika är för något, ett äpple i flanellpyamas - idag liknar jag er alla med en hög äpplen i flanellpyamas, lika varma och goa :)

Idag öser regnet ner och det vet vi väl hur upplyftande det är ;) nja, men kan bli, om man ger sig i kast med ett skåpsröj eller liknande - den känslan är skön - som en frisk vind. Alltså negativ känsla av regn kan ge positiv energi! Men då behövs energin att dra igång arbetet. Ja, det är väl bra om man bestämmer sig för uppgiften och ger det prio 1. RENSA OCH RÖJ
Jag och en jobbarkompis diskuterade vad mycket man har att göra jämt och vad mycket man vill göra - men tiden, den räcker sällan till. Hon föreslog att skriva lista över saker man vill göra. Medan man avverkat en punkt kanske två-tre har försvunnit på köpet. Min man hade också ett förslag, en "Dagobertburk" där man stoppar i lappar där man skrivit upp tråkiga saker som måste göras, "källarstädning", "garagestädning" osv. Låter lite kul, kommer ni ihåg Dagobertburken? Det gör inte jag.

Hjälp till att stödja!
Under oktober månad samlas Sverige i kampen mot bröstcancer.
Gör det lilla du kan! Köp Rosa bandet!
Jag vill också uppmana alla bloggerskor att köpa det rosa penselsetet. Det kostar 49 kronor och Colorama skänker 5:- per set till Cancerfondens Rosa Bandetkampanj till förmån för bröstcancerforskningen. Kopiera gärna bilden och sprid den på era bloggar, vi är många som målar - tillsammans kan vi göra en insats! Colorama säljer också en rosa metallicfärg som heter "Rosa bandet" där varje såld burk ger 40 kronor till svensk cancerforskning.
Sist men inte minst - glöm inte att undersöka dina bröst!


Ljusbricka med rosa ljus, rosa band och rosa blomblad.
Trevlig Helg!
Solstrålar!
kram
nina

17 kommentarer:

Hemma på Landet sa...

Ja, de där penslarna hade varit något... Puss

Frida sa...

Hej vännen!
Vilka härliga bilder, lite ljus kan man sannerligen behöva en regnig dag som denna. Och grattis till awarden den är du värd!
Jag har köpt rosabandet till både mig och mamma. Bra ide med penslarna.
Hoppas du får en fortsatt trevlig helg!
Kram Frida

Sea Angels sa...

Hello Nina...that is really funny I was just going to go to your blog, thinking I must visit, and your message just popped up, spooky!! oooh thankyou for my award, I will put it on my post in the next few days that is lovely of you. What a gorgeous tray your candles are on. Have a lovely week Nina.
Hugs Lynn xx

Inspiration i vitt sa...

Hej, ja tänk att man har så mycket att göra jämt, det är verkligen svårt att få tiden att räcka till. Ibland struntar jag i alla måsten och gör nåt roligare i stället, allt finns ju kvar till sist ändå.
Vad fint du har gjort Nina, dukat med dina ljus och blomblad på en sån fin bricka.
Ha en härlig helg kram/Ingela.

Viola sa...

Dom penslarna skulle jag gärna köpa, vi som bor i målarburken då och då, självklart kommer man att köpa rosa bandet! Vilka rara ljusbrickor, kan behövas i mörkret, just nu är det kolsvart utanför fönstret, är på landet och har en sådan där dag som jag bara måste ha då och då, göra ingenting, ta dagen som den kommer, så skööönt och välbehövligt, ha en bra kväll, kram VIOLAN

Lily of the valley sa...

Grattis till den fina awarden!

Ja, idag är en riktig röjardag! jag har också röjt o rensat, ska sälja det nästa helg(jag hoppas:)
Kan väl inte gå ur sängen som jag hållt på nu i två dar :D
Dagobertburken lät väldigt bra!
Ska skaffa en sån :D
Jag har rosa bandet men en god idé med de rosa penslarna.
Ha de gott
Kram Lily

Lily of the valley sa...

Jag menar att jag kommer väl inte ur sängen imorgonbitti :D

Skatan sa...

Det där med "rensa och röj" har gått till överdrift för mig idag! Jag har dragit igång långt mer än vad jag mäktar med att avsluta...uj, uj...här sitter jag i källaren med aaaaallting utspritt över golvet!

Suck...

Men, fanken vad skönt det skall bli när det är avklarat!

Kära Stina sa...

Härliga penslar! Blev sugen på att måla penselskaft :p
Chutneyn verkar god, den har jag missat! Mysig blogg, kommer åter! Hälsn Kerstin

Hemma hos lilla mig sa...

Vad mysigt det ser ut med ljusbrickan.
Självklart sprider jag uppmaningen vidare till rosa bandet. Så viktigt.
Kram..

Dicksonska våningen sa...

Ja, varför inte rosa penslar när man ändå ska ha penslar :)
Grattis till utmärkelsen!
Rastplatserna i Norge har jeg ingen aning om var de ligger men om du googlar på "rastplatser Norge" så hittar du informationen som jag hittade. Det stod faktiskt vad ställena hette men jag fick inte med det i mitt inlägg!
Trevlig Söndag!
Kram Annika

Hemma hos Bröderna Bus sa...

Ja visst finns det att göra alltid. Men det gäller att prioritera. Det kom från en vis kvinna som inte gör det däremot utan tror att man måste göra allt på en gång och att det därför slutar med att inget blir gjort.
Det där med Dagobertburken är en jättesmart ide´. Här är det inte regn utan en underbart fin höstdag(blåsigt dock). Det borde snart vara den sista av de fina dagarna och snön kommer nog närsomhelst. Ha det . Kram C

EVA AGNES sa...

Tack min Solstråle, för fina trösteord på min blogg och för Awarden.
Den ska jag genast göra nåt åt.
Kramar Eva Agnes

Vita ljuva tankar sa...

Vilken söt award du fått, grattis!
Jag har köpt rosabandet-disktrasor i helgen ;-)

Härligt fina bilder!

Kram!

Ps. jo musten var god...smakade...äpple :-D

Lallis - liv och leverne sa...

Ja klart att man måste stödja. Appselut:)
Och vilka fina award. KUL!
Kram Lallis

envilsenloppa sa...

Grattis igen du välförtjänta kvinna , roligt och vilken söt liten award !!!!
Klart man ska stödja cancerforskning , men jag blir anti när det blir ett försäljningsjippo . Frågan är vem som får det största stödet !?!
Nej skänk pengarna direkt istället !! (dysterkvist )
Underbara och inspirerande bilder !!
Kram/Loppan

Italian Girl in Georgia ~ Suzanne MacCrone sa...

Hi! I am so happy to know you received my "Just Peachy" award. Your blog is beautiful and so are the ones you passed along the "Just Peachy" badge to.

Suzanne