21 maj 2008

Loppiskorgen full igen

Ibland är det svårt att lägga band på sig, speciellt när man springer på loppis. Jag finner behag i så mycket och hittar på användningsområden hela tiden medan jag glider runt där bland alla sköna pryttlar. Jag brukar tänka att om det inte skulle passa så kan jag alltid köra tillbaka med grejerna, så kan de säljas igen och pengarna går till välgörande ändamål en gång till! Bra va? Igår hämtade jag hem en laddning igen.

Loppissamlingen
~~~~~~

Så ledsen :( för prislappen förstörde överkanten på denna
~~~~~~

Ramen på denna ska vitmålas
~~~~~~

Bägare med glasskål i och en tulpan
~~~~~~
I vintras blev jag helt lyrisk när jag hittade två fina stolar för 100 kronor styck på loppisen. Jag såg dem framför mig vitmålade och omklädda. Ibland är man dock omgiven av "bromsar" i form av kommentarer som "dom ska du inte måla, då förstör du dom. De är fina som de är". Denna gång var det mamma som tyckte så. MEN idag hittade jag ett underbart tyg och så fort jag såg det tänkte jag på mina stolar. Jag var inte ute efter att köpa tyg överhuvudtaget, ville bara kika lite. När jag senare talade med mamma och berättade att jag hade bestämt mig för att måla stolarna sa hon: Det blir nog bra. ??
~~~~~~

Det är så många fina detaljer på stolarna
~~~~~~

Vad tycker ni? Måla? Inte måla?
~~~~~~

Tyget är vävt med ängelmotiv, tycker det är jättesött
~~~~~~
Ha det gott!
Kram
nina

12 kommentarer:

Frida sa...

Hej!
Vilka fina saker du hittade på loppisen! Jag har en liknande rosentavla hemma. Ska nog också måla ramen vit. Jättefint tyg, det blir säkert bra med stolarna. Hoppas man får se det färdiga resultatet sedan.
Kram frida

Lilla Blanka sa...

Hej vännen!

Åh vad mycket roligt du har hittat på loppisen!

Hihi jag gör som du..handlar och sedan ibland åker jag tillbaks med grejerna jag inte ville ha egentligen..som sagt pengarna går ju till välgörande så det känns bra :)

Kram
Mia

lottens vita och gröna sa...

hallå nina! vilka saker, allt är villhasaker, hihi, visst är loppisar ett sälle där man bara måste passa på, hii! stolarna är underbar, fina som de är eller i vitt med det tyget såååååå fint! varmkram lotten

Frida sa...

Tack! Vad bra att jag fick svar på det!
Kram frida

Gårdsromantik sa...

Vilka fina fynd du har gjort!
Går det inte att fixa tavlan? Den var ju så fin.

Jag tycker nog att du kan måla stolarna - det kommer att bli jättefint.

Kram Maud

Elzie sa...

Vad synd att dom sätter prislapparna så dumt. Dom verkar inte tänka till alls när det gäller sånt.
Ja du, måla eller inte måla. Gamla stolar är ju fina som dom är, men samtidigt blir dom gärna lite murriga. Det där "glansiga" som är på dom också är inte så tilltalande. Eftersom du bara har två så tycker jag gott att du kan måla. Precis såna stolar är jag ute efter men jag har inte haft sån tur som du - än *s*.
Hoppas du har en bra dag.
Kram Elzie

Änglahem sa...

Morgon Nina,

Visst är det synd o skam hur de sätter prislapparna ibland!!...vissa prislappar vill ju knappt gå av, när dom väl gör det så är limmet kvar likt förbenat!!*grrr* Det är ju ett väldgit fint motiv!....Ser ut som du hittade en massa fint på den loppisen....jag har loppisabstinens!*tihi*

Måla stolarna!!! Kan se dom framför mig med det vackra tyget och målade VITA!!*fniss* Jag hade målat dom iaf....men det är ju bara min lilla tanke här!

Ha det gott vännen!
Kram, Ulrika

Vita ljuva tankar sa...

Härliga fynd du gjort. Rostavlan kommer att bli så fin med vit ram och självklart ska du måla stolarna! Kommer att bli kalas-snyggt!:-)

Kram

envilsenloppa sa...

Och jag finner bahag att gå in till dej och titta på allt ditt underbar !!
Vilka fynd ! Men jag tycker du ska måla stolarna , man ska alltid göra det första man tänker på ...eller är det överilat det ???
Nej måla du , jag kan gissa vilken färg det blir !
Kramisar/Lotta

Mamma Millan sa...

Hello..miss you!! Här har det minsan fyndats!!!

hoppas kunna va tillbaks mer snart o ta igen allt!!!!!!!!

Kram Millan

Hemma på Landet sa...

Här har du handla mys-saker ser jag. Kramis

Minikex-living sa...

Hej
Tycker absolut att du skall målastolarna. Det gjorde jag trots massor av bromsklossar. Man måste ju trivas med sina saker
kramar Malin