29 mars 2009

I hälsans tecken

Nu har jag gjort något som jag velat göra i många år, gått en Qigong-kurs. Denna Qigong metod heter Biyun-den hälsobevarande metoden. Jag och min syster anmälde vårt intresse för ca två år sedan men det är inte förrän nu vi har erbjudits tillfälle. Mer finns att läsa för den som är intresserad på Biyuninstitutets hemsida samt på min systers blogg Fånga Dagen
Under dessa dagar har vi druckit massor av Long Jing Green Tea, ett jättenyttigt ekologiskt odlat te av mycket hög kvalitet. Finns att köpa på Biyuninstitutets hemsida och rekommenderas varmt. Fikat bestod av groddat bröd, ett mörkt bröd bakat utan jäst som innehöll nötter och frukt, syrade morötter och vitkål, hemmagjord hummus grönsaker och frukt och Long Jing. Som extra tilltugg ekologiska Gojibär, jordnötter och pumpakärnor. Efter kursens slut var jag och syster på hälsokostbutiken för att fylla på våra skafferier med dessa godsaker. Ett tips vi fick med oss var att i denna trötthetstid när vinter möter vår är det bra att tillsätta något surt i maten. Det har varit helt underbart att gå på denna kurs!


Lördagkvällen blev riktigt mysig, vi släckte alla lampor och tände massor av ljus och dukade upp med godsaker i kakelugnsrummet. Det var bara jag och tjejerna hemma och när vi ätit hade vi en liten rittävling. När timmen gått ville flickorna inte tända lamporna och de ville att vi skulle sitta kvar och ha det mysigt. Kanske något att göra lite oftare? Hörde nyss på nyheterna att ca en halv miljon hushåll släckte ljuset igår, hur gjorde ni?

Så var det sommartid igen. Ni har väl inte glömt att ställa fram klockan?! (ställt fram sommarmöblerna i trädgården)
Köpte ett Myrtenträd och dekorerade med ett litet fågelbo. Innerkrukan sticker upp ovanför ytterkrukan så jag tejpade fast en remsa med text för att dölja det.

Må så gott!
Kram & solstrålar
nina

22 mars 2009

Borås, Borås...

Hela lördagen tillbringades i Borås. Jag, min syster och systerdotter åkte hemifrån kl 08.00 på morgonen och var hemma mellan 21.00 och 21.30. Många butiker hann vi med och nr ett var Betty's, som var målet med resan eftersom de inte hade varit där tidigare. När vi kom in i butiken kom första rysningen ;) På disken stod nyss hemkomna kraftiga Mårbacka-pelargoner! Wow! Jag köpte inga denna gången utan lite annat smått och gott. Bl a denna härliga plansch som jag tittade på sist jag var där och som jag haft i huvudet sedan dess. Nu är den min! Bild kommer efter montage. Dessa små söta violer "Viola Comuta", Hornviol och Murgröna, Magasinet och lite annat smått och gott inhandlades hos Betty's. Krukorna av korg med glas inuti hittade jag i Knalleland. Tänkte ha dem i husvagnen med ljus eller blommor i.



En bild inifrån butiken.
En vännina mötte upp för att sedan visa oss fler sköna butiker. Vi for vidare in till centrum och besökte Hjärterum, Lycka, Ränder & Trender samt en blomaffär.


"Du är Livet, Lusten & Kärleken" ett underbart doftande te med rosenknoppar och vita sockerhjärtan fick min man. Det hittade jag i den sköna butiken Hjärterum, därifrån kommer också korset ovan.
Turen gick vidare mot Knalleland, i Hobbex gamla lokal kunde man fynda till halva reapriset. Där fanns en spegel som jag gärna velat ha men den hade inte fått plats i bilen :(
Efter lite mat och en snurr på Lagerhaus var vi både proppmätta och jättetrötta. Vi avslutade med fika hos goda vänner en mil från staden.
Mycket trevligt har vi haft! Idag har jag bara varit trött och sovit mycket.
Må så gott!
Kram & solstrålar!
nina

18 mars 2009

Lekstuga

Först vill jag tacka för grattishälsningarna till min dotter! Jättekul!

När barnen var små fixade jag i ordning gamla möbler till dem. Bordet hade jag och min syster när vi var små. En stol fick jag senare och två hittade jag på en antikmarknad. Av egenblandad färg målades möblerna i gult och fick Nalle Puh-dekorationer. Möblerna hade de först i sitt rum, men sedan flyttade vi ut dem i den renoverade lekstugan som fått väggar och tak av vitoljad panel. De bruna småmöblerna fick min man som barn.


Av filmjölk och pigment målade jag ramar från Ikea och en ask från Panduro, ett lager matt hobbylack ströks över. Motiven kommer från en gammal Maja-adressbok som jag tyckte passade bra. Här finns spår av barnens lek; ketchup, senap, rostad lök mm i form av tomma toarullar. De har kommit på det själva.


Nycklar på krokar och en fågelmobil.

En ängel som sitter i ett fönster. Utanför står två äppelträd som håller upp en hängmatta.


Nu har barnen vuxit ur lekstugan och den tjänar numera
som förvaring av trädgårdsmöbler mm.
Må så gott!
kram & solstrålar
nina

17 mars 2009

"Storan" blir större

Vi grattar stora tjejen

som idag fyller

14 år!!!

Hon är busig!


Hon har glimten i ögat!



Hon tycker om presenter :D

Egenskaper som består.

Grattis och kramar gumsan!


Vi älskar dig!

14 mars 2009

Små tavlor mm

För många år sedan gjorde jag små tavlor av bokmärken och miniramar från Ikea. Dessa har jag haft sparade i en byrålåda. Jag gjorde också en rad av rosamålade ramar med bilder av mitt gudbarn. Dessa sydde jag fast på ett brodyrband. Har ingen bild på det. En brosch av porslin som jag haft sedan jag var liten.
Med hjälp av fotoskrivaren har jag tagit ut detaljer - mina flickors ögon. Bilderna är tagna för några år sedan en solig dag vid sjön och de hade precis kommit upp ur badet.



Vitt virkat i solsken - en skön kombination!
Snart är det dags att se över påskpysslet, ännu har vi inte börjat pyssla här men visar en bild från förra året, en dekorerad påskäggshalva som satt i en spetsklädd krans.
För ett tag sedan målade jag en Moppe-byrå från Ikea vit, vände på lådorna och satte dit knoppar, också de inköpta på Ikea. Sista bilden är en loppisspegel som står på hallgolvet.


Ska ni titta på melodifestivalen ikväll? Det ska vi. Jag har väl missat större delen av dessa program men ikväll kan det vara kul och se vad det blir av det.
Trevlig helg!
Kram & solstrålar
nina

10 mars 2009

Blandade bilder

Idag var det så underbart soligt och ljust när jag kom hem från jobbet. Passade på att ta lite nya bilder och hittade lite gamla som passar nu. Det har blivit en stor samling bilder, vad gör ni med era? Sparar ni dem? Lagrar ni på annan hårddisk? Själv har jag både på C- och D-disken, en extern hårddisk och på skivor. Måste börja rensa!
Videkvistar är så mysigt, dessa har jag köpt i blomaffären. Detaljbild av en korgstol som jag fyndade för ett tag sedan. Tänkte ha den ute på altanen längre fram. Har ett passande bord till.


En tröja och vetekudde i stolen. Tycker det är väldigt skönt att värma vetekudden och lägga över min spända nacke och axlar och gör det var och varannan kväll. Bakom figurerna, en vit krokus. Tog in denna lykta från altanen och tände den. En orkidé i TV-rummet.


Lite bilder från hallen. Dessa små skor som hänger på en av krokarna hade sonen när han var liten. Gamla nycklar och en välkommenskylt hänger där också.

Bordet har jag haft i flera år. Det har varit brunt och det fanns en tillhörande stol men den är på tippen sedan länge. Närbild på lyktan, det är små vita pärlor i gallret.
Ha det gott!
Kram & solstrålar!
nina