24 april 2009

Rosa och vitt

Dessa soliga dagar njuter man lite extra och när blomster- och grönsakshandlarna kommer till torget på fredagarna, ja då vill man bara dit och njuta av allt härligt. Det brukar bli en snabbvända eftersom jag måste gå dit på min lunchrast.
Vet inte varför jag är så betagen av Mårbackapelargoner, har haft dem i flera år och tycker de är rena lyckopillret. Köpte två idag, den ena var svagt, svagt rosa nästan vit. Eller så är den kanske vit med dragning åt rosa?? Syns knappt på bilden, ser jag nu.


Blev också förtjust i dessa rosa ljusen som fanns i matbutiken. En bukett vita rosor köpte jag också på torget idag. Har ställt dem i en kanna som jag köpte på Erikshjälpen för något år sedan. Till kannan finns även ett fat men det är inte med på bild. En bild också från en hörna i köket. Här är det gott att bara slå sig ner och slappa en stund. Eller ligga på fårskinnet med en pläd över sig och slumra lite. Den lilla pallen hittade jag på en loppis för ett tag sedan.

Jag njuter också av en liten vitsippsbukett, så vackert. Det är något speciellt med vitsipporna och tussilagona när de kommer.

Ha det gott!
Ut och njut!
Kram och solstrålar!
nina

16 kommentarer:

Anonym sa...

Vilken vacker kanna du har rosorna i. Åhh, jag bara älskar dessa Mårbackapelargoner. Vilka fina pelargoner du har fått tag på.
Man blir som du skriver glad åt dessa blommor.
Ha, en bra Lördag.
Kram

Viveka i Bläckhornet sa...

Hej vännen!

Köpte också 4 Mårbacka igår. Helt underbara!

Tänkte jag skulle försöka mig på att sy till veckan om det går för gipset. Har inte så ont längre. Du kan väl maila mig din adress så att jag har den i allafall.

Ha en fin helg

Kram Viveka

NinaH sa...

Vackert, vackert! Kannan är bvara för ljuvlig!
Ha en fortsatt fin helg!

Lily of the valley sa...

Så mycket vackert du bjuder på :D
Som du vet älskar jag blommor så jag njuter i fulla drag!:D)))))
Visst blir man bara så glad!!!!
Kannan är jättesöt! Gillar alla dina arrangemang! Blir både glad och mycket inspirerad :D
Ha de gott vännen
Kram Lily

Lallis - liv och leverne sa...

Mmm så vackert:) Hoppas att du har en fin helg, vännen.
Kram Lallis

Viola sa...

Du får alltid till så underbart vackra bildcollage och dessa var ju något extra med alla fina blomster, haft en underbar helg i österlen och bilen orkade knappt hem...hoppas din helg varit bra, kram

lottens vita och gröna sa...

hallå du varma! har inte kommit mig för ännu att köpa pellisar, får se om ulriksdal har nåt där...ska ju bloggträffas nästa helg, gulp! härlig tid nu som man bara vill ska gå långsamt, man skulle ha ett "detärvårsittarglolov"

pöss lotten

Frida sa...

Hej Nina!
Vilka vackra blommor du har köpt. Mårbackapelargoner förstår jag verkligen att du tycker om, dem är så fina.

Önskar dig en härlig vecka!
Kram Frida

Elzie sa...

Tycker också om Mårbacka men har ändå dragit ner på pelargonerna. När man haft ett 60-tal i flera år så kommer man till en punkt när man nöjer sig med lite färre, ha, ha.
Jättefina bilder du visar. De vita rosorna var inte fel heller.
Hoppas du har en bra dag.
Kram Elzie

Lotta "EnVilsenLoppa" sa...

Underbara blombilder ! Ja Mårbackor och Rosenpelargoner kan man aldrig få för många av . Vilka ljuva färger du du hittat ! Här är allt upp och ner just nu , men det planar väl ut så småningom ...
Ha en bra vecka !!
Kraaam !

Viola sa...

Hej igen, jag drog ut karta fårmn Eniro och det ar bara att följa den, ligger ute på landet ihop med hennes boningshus, litet men så mysigt, hoppas du haft en sommardag du oxå, 25 gr, inte klokt, kram

Monika sa...

Hallåj Ninagumman :o)

Åh, Mårbacka! Dom är ju bara dom mest bedårande. Har inte hittat just de ännu här. Men några andra sorter, som jag inte kommer ihåg namnet på, är inhandlade :o)

Här snöar för fulla skaft! Helvitt igen! ;o) Hihi, men vitt är ju vackert!

Ha en underbar vecka och en fin valborg :o)

Kram

Monika

Vita små hjärtan sa...

Så mycket fina blommor!!! Ha en bra dag!

Lallis - liv och leverne sa...

Kommer in med en kram till dig, du goa:)
/Lallis

Inspiration i vitt sa...

Men så mycket fina blommor du har hos dig. Ja visst är det nåt alldeles speciellt att gå till torget och handla,lite som förr i världen.

Kramar till dig/Ingela.

Frida sa...

Hej Vännen!
Vill bara kika in och önska dig en underbar Valborgshelg!

Kram Frida