29 mars 2009

I hälsans tecken

Nu har jag gjort något som jag velat göra i många år, gått en Qigong-kurs. Denna Qigong metod heter Biyun-den hälsobevarande metoden. Jag och min syster anmälde vårt intresse för ca två år sedan men det är inte förrän nu vi har erbjudits tillfälle. Mer finns att läsa för den som är intresserad på Biyuninstitutets hemsida samt på min systers blogg Fånga Dagen
Under dessa dagar har vi druckit massor av Long Jing Green Tea, ett jättenyttigt ekologiskt odlat te av mycket hög kvalitet. Finns att köpa på Biyuninstitutets hemsida och rekommenderas varmt. Fikat bestod av groddat bröd, ett mörkt bröd bakat utan jäst som innehöll nötter och frukt, syrade morötter och vitkål, hemmagjord hummus grönsaker och frukt och Long Jing. Som extra tilltugg ekologiska Gojibär, jordnötter och pumpakärnor. Efter kursens slut var jag och syster på hälsokostbutiken för att fylla på våra skafferier med dessa godsaker. Ett tips vi fick med oss var att i denna trötthetstid när vinter möter vår är det bra att tillsätta något surt i maten. Det har varit helt underbart att gå på denna kurs!


Lördagkvällen blev riktigt mysig, vi släckte alla lampor och tände massor av ljus och dukade upp med godsaker i kakelugnsrummet. Det var bara jag och tjejerna hemma och när vi ätit hade vi en liten rittävling. När timmen gått ville flickorna inte tända lamporna och de ville att vi skulle sitta kvar och ha det mysigt. Kanske något att göra lite oftare? Hörde nyss på nyheterna att ca en halv miljon hushåll släckte ljuset igår, hur gjorde ni?

Så var det sommartid igen. Ni har väl inte glömt att ställa fram klockan?! (ställt fram sommarmöblerna i trädgården)
Köpte ett Myrtenträd och dekorerade med ett litet fågelbo. Innerkrukan sticker upp ovanför ytterkrukan så jag tejpade fast en remsa med text för att dölja det.

Må så gott!
Kram & solstrålar
nina

17 kommentarer:

Lallis - liv och leverne sa...

Vad härligt det låter:)
Kram Lallis

Viola sa...

Nog kan det behövas kramar ch solstrålar denna gråa dag...vi var på landet igår och tände upp hela huset med ljus, så mysigt, och då kom man att tänka på hur många somrar man som barn upplevde utan el...tänk så många minnen man ruvar på som dagens barn inte har en aning om...ni erkar ju hja haft en himla mysig kväll...hoppas du har en fin söndag, kram

IKT i min vardag sa...

Nu är det härlig vårdag här igen (snö/regn/hagel igår ;))och man vill bara hålla på att pyssla utomhus.

Vet du vad...vi har träffats men ändå inte. Jag stod med sonen i kassan och lassade upp en dörrmatta bl a och du kom in och frågade om Tolix-stolarna om man måste köpa dem direkt från Frankrike eller Danmark drar jag mig till minnes ;D Hi,hi vad lustigt. Nästa gång hälsar vi på varandra iallfall ;D

Kram Linda

Elzie sa...

Låter som ni har haft en härlig helg. Det där myrtenträdet såg fint ut.
Själv är jag rätt trött nu efter en jobbehelg. Och en timme mindre att sova inatt!
Hoppas du får en skön kväll.
Kram Elzie

Lily of the valley sa...

Underbart ni haft! Jag skulle också vilja prova quigong men blir inte färdig till det...
Myrtenträd är en favorit, så snyggt du fixat till det.
Sommartiden är härlig men nog märker kroppen och knoppen att de missat en timme ;-)))
Ha de gott
Kram Lily

lottens vita och gröna sa...

härliga nina, det låter som du verkligen haft en spännande helg, vad skönt både för kropp och själ, har provat qigong, det är jätteskönt!

vi släckte med allt och tände ljus, det var underbart vackert! killarna kunde inte låta bli att se på sverige-portugal...
myrten är underbart, man får ju inte glömma dom en endaste liten dag bara, hihi!

varmkram till dig min solstråle!//lotten

C De-sign sa...

Härligt det låter med kursen och att man får lite tips på bra saker att stoppa i sig... Naturligtvis släckte jag! och även ikväll är det minimerat..med ljus...man kan ju klara sig utan att ALLT är tänt! Ska bli lite bättre på det! Ha en bra start på veckan! Kram fr C

NinaH sa...

Mysig med Qigong-kurs! Förstår ni njöt!
Jodå. Vi släckte under Earth Hour. Satt i stearinljuset & spelade Yatzy istället för TV och/eller dator! Det var mysigt!;-)

Hemma hos Bröderna Bus sa...

Ja man glömmer ju att det allra enklaste oftast är det mysigaste. Det lät riktigt mysigt.
Vad fint det blev ditt myrtenträd, jättesmart ide att sätta en textremsa på innerkrukan. Du är allt finurlig du :O)
Jag ska göra ett besök i din systers blogg, kul!
Det lät som en urmysig kurs.
Må så gott. Kram

Lotta "EnVilsenLoppa" sa...

Hmm , nu har du gjort mig avundsjuk igen ! Bettys och allt fint i ena inlägget och qigong här !! Det låter riktigt bra och hoppas ni fortsätter !!
Tack snälla goa för din kommentar och jag ska ta dig på orden , och mailar dig så snart jag kan .
Kraam !!

Monika sa...

Nina, så mysigt!

Vilken härlig kväll ni haft. Underbart att bara umgås på det sättet. Något vi alla borde göra minst en gång varje vecka.

Jag gick på Qigong för några år sedan. Jag har den boken och cd:n. Och några böcker till. Jag älskar att göra dessa mjuka fina rörelser. Det går lite i perioder, ibland kommer jag från det. Men börjar alltid om efter något tag.

Det är väldigt bra för att öka rörligheten och cirkulationen i kroppen. Man känner sig lugnare och mer harmonisk. Stressen minskar.

Sommartiden gör sig verkligen påmind för mej. Hihi, min man sa "Du är nog tidsinställd" ;o) Jag tycker det lät som han menade en bomb! Hahaha! Det stämmer nog ibland det med! Jag får helt rubbad sömn av den där fåniga timmen alltså ;o)

Vackra bilder här att njuta av som vanligt :o)

Ha det fint Goa Du!

Bamsekramen

Monika

Moonrose/ Vonneli sa...

Det ser ut som om du valde rätt blomma iaf, vad fint det blev. Härligt med dessa bilder, det ser så mysigt ut.
Ja nog har vi haft en lärorik helg med qigongen. Övar du mycket?
Det vill nog till att jag uppdaterar annars glömmer jag nog hur övningarna ska utföras.
Har haft mina arbetsnätter nu så ännu har det inte blivit tid över för min del men det kommer nu när jag blir ledig igen.
Har slarvat med sömnen idag så jag är helt slut, en kvällsmeditation skulle nog sitta fint.
Ha det nu så bra i veckan, vet du har fullt upp men stanna upp lite emellanåt....
Kramisar!

Frida sa...

Hej Nina!
Låter härligt med Qigong kurs! Ni verkar ha haft en mysig helg, ser stämningsfullt ut med alla ljusen.

Kram Frida

No.15 sa...

Tittade just in hos dig...kommer gärna tillbaka!
ha en fin dag!/Marie

Lilla Blanka sa...

Hej goa Nina!

Ja nu du, äntligen vågade jag lägga ut en ibld på mig själv..tog den idag med selftimer haha, ser ut som ett rufsigt litet troll :)

Åh va det verkar spännande med Qigong!!! Sånt är jag jätteintresserad av, och skulle verkligen vilja gå en. Tack för tipset om den där sidan, skall lägga den på bokmärke direkt så jag kan läsa lite då o då.

Stor kram
Mia

Lilla Blanka sa...

Glömde svara på din fråga..

Vi köpte handfatet på Bauhaus tror jag, det är Westerbergs modell so heter Pond http://www.westerbergs.com/

Kommoden är ett loppisfynd :)

n o r d i n g å r d e n sa...

Vilka härliga shoppingtips fr Borås och vilken ståtlig Myrten! Mari.