01 februari 2009

Plötsligt händer det...

... och snabbt går det, när olyckan är framme!
Mamma (alltså min mamma) rastade hunden, halkade på en isfläck i en slänt och bröt foten, på tre ställen! Operation var nödvändig. Detta hände i onsdags och i fredags fick hon komma hem. Då var vi och hälsade på henne på kvällen.

Fredagen var också dagen då min stora dotter skulle visa en "handbollsgrej" för någon i skolan, gjorde ett hopp upp i luften och landade på backen pga av is. Rumpan och huvudet fick ta smällen. När hon igår sa att det kändes konstigt i huvudet och ögonen när hon lutade sig framåt, blev jag orolig.
Det tog lång tid att komma fram på akuten och när jag kom fram blev jag hänvisad till ett annat sjukhus som hade öppet till 14.00. Det tog mer än en haltimma att komma fram där och de var ändå uppbokade till efter 14.00 så jag slussades tillbaka till första sjukhuset. Vi fick i alla fall komma till distriktsmottagningen där en läkare undersökte henne. Det var ingen fara som tur väl var, och jag kunde känna mig lugnare.

Till något roligare, vi har strålande solsken här idag, 6-7 minusgrader. Bilden ovan fick jag nyss av yngsta dottern som tagit den idag från vårt sovrumsfönster.
Ni som följt min blogg känner kanske till att jag har en son som håller på med musik. Han har laddat upp två nya låtar på myspace, länk finns under Musik i högerkanten här på sidan. Låtarna är helt nya och den ena har redan spelats ett antal gånger. Det verkar som om det finns skivbolag som gillar låten också. Han har tidigare varit med på ett par singlar med sina remixer och jag tycker han är jätteduktig!

Bilderna idag är tagit genom ett glasprisma som "yngstan" gav till mamma födelsedagspresent, hon har verkligen pejlat in vad mamma tycker om, ni ska få se sedan. Jätteroligt att leka med. Det kommer också komma något från stora dottern som hon gör i slöjden, som inte hann bli klart. Spännande!
Jag vill säga ett varmt tack för alla goa kommentarer i förra inlägget, de värmer gott och är så roliga att läsa! Stor glädje i vardagen!
Hoppas ni har det bra!
Kram & Solstrålar!
nina

13 kommentarer:

Viola sa...

Hej Nina, känns som ni är otursföljda familjen just nu, men så skönt attt det inte var allvarligt med dottern, men stackar sin mamma...härliga foton från dig och ta det lugnt nu i veckan och var rädda om er, kram

Mjuka sa...

uSCH en olycka kommer ju sällan ensam. Ja färger är magi, kan kika på färgprover i evigheter, sen bestämmer man sig aldrig, då det alltid dyker upp någon som är finare.
Önskar dig en skön söndag
kram Malin

C De-sign sa...

Ja, man vet aldrig vad som kan hända....hoppas att allt ordnar sig och skadorna läker... Önskar dig en fin februarivecka! Kram fr C

IKT i min vardag sa...

Usch vad otäckt med både din mamma och dotter. Här har folk också halkat åt höger och vänster på lömska isfläckar. Svärmor lade sig pladask häromdagen och slog i bakhuvudet, men som tur var blev det inget med henne.

Härligt det har varit med sol idag, man tankar solenergi då! Men attans vad kallt, burr!

Kram vännen!

lovefriidrott sa...

Usch:( det där lät inte bra:(
Man får verkligen passa sig nu, vi hat hur halt som helst på gården så man får trippa fram.

Kul med din son, jag ska genast gå och lyssna.
Vår familj håller oxå på med musik
Många Kramar Sari

Randi sa...

Men stackars din mamma! Hoppas hon snart känner sig bättre.
Önskar dig en lugnare vecka!
Kram Randi

Piffa och Puffa sa...

Vad mycket spännande det var att läsa på din blogg. Och du, vad jag blir avundsjuk på ert hus, verkligen en dröm för mig.
Kramar Anette

Elzie sa...

Jo du. Ibland ska det bara olyckas här i livet. Och att komma fram till sjukvården blir bara svårare och svårare.
Tjusiga bilder du bjuder på.
Hoppas du får en bra måndag.
Kram Elzie

Inspiration i vitt sa...

Vilka goa och duktiga barn du har Nina.
Ja tänk hur allt kan bli på en enda sekund, hoppas att din flicka mår bra nu och att din mamma inte har ont.
Kram på dig/Ingela.

Lallis - liv och leverne sa...

SKönt att det inte var allvarligt men man blir ju orolig ändå!
Stor kram Lallis

Monika sa...

Kära Hjärtat! :o)

Här händer saker må jag säga. Stackars lilla mamma. Så otur för henne att falla och bryta foten. Hoppas det läker och blir bra snabbt,

Och vilken tur att det inte blev något allvarligt av dotterns vurpa. Man blir ju så orolig. Försår dej, helt klart!

Grattis till awarderna! Du är värd dem alla! Jag har tydligen råkat missa men jag tackar så klart från djupet av min hjärta för den du gett till mej. Måste ändra i mitt inlägg så att din också kommer med! :o)

Oj, det blev mycket det här! Men så har jag ju varit borta ett tag också :o)

Jättefint M! Duktig dotter! Allt annat du visar är också vackert. Måste nog kika ett varv till innan jag går så jag inte missat något :o)

Ha det bäst! Och hämta awarder hos mej också.

Stor varm kram

Monika

drömmen om vitt sa...

Låter som ni haft otur i fam......trist men efter regn kommer alltid solsken:)

färg o form sa...

Tjohej!! Snabbt kan olyckan vara framme, hoppas att allt ordnar sig för dina kära.
Må gott hannah