29 juni 2008

Ett annat skåp och andra skåp

Ibland blir det inte riktigt som man tänkt sig... men det behöver inte vara sämre för det. Vi har beställt ett vitrinskåp som vi skulle få hämta v 28. Av en tillfällighet fick jag reda på att en tjej hade ett sådant skåp till salu som dessutom var vitmålat och "shabbat". Vi slog till direkt och skåpet finns nu hemma hos oss! Vi har bytt ut en annan bokhylledel som stod där, tömt och organiserat om i hyllor och skåp.


Utan innehåll och med...



Vi har varit och besökt ett Dock- och leksaksmuseum i helgen. Där fanns massor av fina dockskåp och vitrinskåp fyllda med gamla dockor, dockkläder, nallar mm. Där fanns också en Barbieutställning, café med utställning av kläder som man hade för hundra år sedan. Försäljning av gamla kläder, skor, smycken, prylar, tidningar, bokmärken mm. Så härligt! Jag köpte de två burkarna överst i bild, den runda är en gammal cigarrlåda. Hittade också en fin gammal väggbonad med lantligt motiv.
En söt rosenpelargon inhandlades på torget i fredags.
De två nedersta bilderna är detaljbilder från skåpet. Jag plockade in lite rosor och stoppade en lavendelbukett i en strut med spetsband runt.
~~~~

Lite kannor på översta hyllan. Belysningen ger ett annorlunda ljus i bilderna.
~~~~~~
Önskar er alla en skön vecka och massor av solstrålar!!!

kram
nina


25 juni 2008

Award mm

Tusen tack och kramar till er tjejer!
You make my day :D

Har fått denna utmärkelse av två toppentjejer här i bloggvärlden:
Monika - Tant Theas lilla torp

Nina - En person som sprider så mycket värme och omtanke. Visar så mycket fint på sin blogg. Bjuder på massor av inspiration!

Frida - Spetsar och volanger

Nina - Visar alltid vackra blider i från hemmet och på loppisfynd, alltid lika roligt att se.

Tusen, tusen tack ni goa tjejer som förgyller min vardag med inspiration, tips och "tittgodis" Jag blev väldigt, väldigt glad ska ni veta! Härligt!

Återstår det svåraste, att välja ut fem att sända vidare denna awarden till. Alla bloggar jag följer ger mig så mycket inspiration och borde få en varsin! Idag väljer jag följande bloggerskor:


Marie - Vita Ranunkler

Stina - Hemma på Landet

Lotten - Lottens vita och gröna

Ni har alla jättefina bloggar, ni bjuder på er själva, vackra bilder, inspiration osv. Jag tycker det är så svårt att välja ut bara fem för jag tycker alla är värda en utmärkelse.
~~~~~~
För att göra det lite mysigt på jobbet har jag plockat med mig lite blommor och ställt på mitt bord.


Det sköna tog inte slut med detta! En man på jobbet som har gått i pension, kom bärandes på en hink full med röda rosor och delade ut till oss, vad gulligt!

Tack!
~~~~
Inte var min man sämre på att överraska, han var ett ärende i närliggande stad och kom hem med två böcker som han visste jag var intresserad av, Mia, "Lilla Blanka" hade lämnat boktipset och jag nämnde det för honom. Nu längtar jag riktigt mycket efter semestern - då ska jag njuta av dessa! Som om det inte var bra med det... titta vad mer jag fick av honom, så jättesöta provrörsvaser, ska sätta äkta vara i dem. Tack för din omtänksamhet darling!

~~~~
Sist men inte minst, jag har fått tag på fönsterluckor och jag har beställt ett vitrinskåp! Det får vi hämta v 28 och då ska det vitmålas :D
Fönsterluckorna fick jag hem idag och de ska också målas! Mina projekt växer...
~~~~
Yngsta dottern är på dagläger denna veckan och inatt skall barnen tälta där. Alla familjer har varit bjudna dit ikväll på grillning och samvaro, trevligt!
I morgonkväll blir det fisketävling och grillning med jobbet, också trevligt!
~~~~
Ha det riktigt gott alla!
kram
nina

22 juni 2008

Från midsommartårta till loppis och vinställ

Vilken god tårta mina flickor gjorde på midsommarafton! Vi har för det mesta samma fyllningar i våra tårtor, något som alla tycker om, ett lager mosad banan och ett lager vaniljkräm. Dekorationen varierar men på midsommar är det självklart grädde + jordgubbar och i år också smulade maränger.
Det blev jättegott!
Jag hade planerat att besöka ett loppis där man får ringa och boka om man är intresserad av något men jag tyckte inte det passade sig att ringa på midsommardagen, så jag ringer i veckan istället. Var förbi och kollade och det som jag vill ha finns kvar :D
Däremot hade ett annat ställe öppet där jag handlade lite grejer. Lurade mig själv också. En liten fotogenlampa; det stod 10:- på glaskupan och det är ju ingenting, men när jag kom hem stod det även 45:- på själva lampan, alltså 55:- och hade jag sett det så hade jag inte köpt den. Men, men han prutade 20:- så jag betalade en hundring för allt ihop.
Ett tips är att se upp med prismärkningen!



En liten samling loppisgrejer. Högra bilden är ett lock med speldosa i.
Duken och burken med maränger är också loppisfynd sedan tidigare.
~~~~~~~~~~~~~~~~
Vi har köpt ett mysigt vinställ. Skulle vara så mysigt att inreda ett litet rum i källaren till något som liknar en vinkällare, men innan man kommer så långt så är det mycket källarröj och fixande att göra först. Men man kan väl få drömma lite...

~~~~~~~~
~
Lite torkade pioner och fuskrosor.
~~~~~~~~~~~~~~~
Önskar er en ny fin vecka
och till er som påbörjat semestern
hoppas jag att solen kommer skina på er!
Själv arbetar jag två veckor till.
kram
nina

20 juni 2008

Midsommar

Här blåser det idag men det är uppehåll än så länge, 12 grader. Vi ska fira midsommar med syster och hennes familj.
Om jag har tur så kommer jag också besöka ett loppis som finns där hon bor. Vi körde förbi där i söndags och då såg jag lite grejer som jag blev väldigt sugen på. Loppiset är inte öppet varje dag utan man får ringa och boka tid, så håll tummarna!
Jag har plockat in lite blommor från trädgården som står lite utspritt, vi ska väl försöka hinna med att pynta små bordsmidsommarstänger också. Jag och minsta dottern hittade varsin på loppis för ett tag sedan.



Bukett från trädgården och rosenbusken vid ett hörn på huset.
Rosor och kvistar från Paradisbusken.


Så här kan det bli om man tager vad man haver. Lavendel i konservburkar.


Fjolårets Ansjovistårta, mycket god men har inte gjort den i år.
Önskar ER alla en riktigt skön Midsommar!
Kram
nina

16 juni 2008

Nytt av gammalt

För ett tag sedan när jag var på Antik- och samlarmarknad köpte jag en något kantstött guldram. Jag har målat den två ggr med vit hobbyfärg. Den är passande för ett A4-format och nu har det blivit en rosentavla av den. Nedan visas före och efterbilder.



~~~~~~~
För ett tag sedan kom maken hem med en thelåda (Lipton) i brunt trä. Den har han själv spraymålat vit och nu har jag varit och sandpapprat på den lite ;)





Favoriten i lådan är för tillfället African Rooibos, gott! Lite skönt att tända lite ljus i rugget.
Ha det gott!
Kram
nina

Utmaning

Jag har blivit utmanad Av Frida med den mysiga bloggen
Spetsar och volanger

1. What did you do ten years ago?
För 10 år sedan var jag mammaledig fram till augusti. Därefter gick jag datautbildningar och var ett tag bl a Datorteksansvarig, för att sedan vidareutbilda mig inom IT-teknik.

2.What five items are on your to-do-list today?
Eftersom dagen är så gott som slut har jag väl gjort det mesta jag behöver göra, det som står på min att-göra lista nu är förberedelser inför morgondagen och att komma i säng i tid.

3. Snacks I like :
Jag är väldigt svag för jordnötter, cashewnötter, lakritsbåtar, bridgeblandning och engelsk lakritskonfekt.

4. Things I would do if I were a billionaire:
Dela med mig till nära och kära, skänka till bättre behövande och kanske arbeta mindre.

5. Place I've lived:
Har flyttat mycket och bott på många platser i Småland, ganska lång tid i Borås och ett kort tag i Norge när jag var liten.

6. I want to know more about these:
Kannor och Karaffer

Hjärtats Saga

Tant Theas lilla torp


Hoppas ni inte haft den tidigare.

Kram
nina

14 juni 2008

Svensson campar - efter hektisk vecka :)

Efter en mycket händelserik vecka sitter vi på en camping i Tingsryd och njuter. Jag i förtältet med min dator mannen i vagnen och FOTBOLL, barna springer omkring och letar snygga killar :) Den lilla skall t o m hoppa i sjön!
I veckan som gått har vi firat en student, min systerdotter.

Klass 6 hade avtackning av lärarna då alla samlade över en fika ute i den blåsiga tisdagskvällen. Därefter var det bildvisning i klasrummet från skolresa och utflykt.

Vi har också haft skolavslutning för våra flickor som slutat 6:an och 4:an.
Stora tjejen har under våren deltagit i en dansgrupp, Roundabout och de hade på torsdagskvällen sin dansuppvisning på torget. Det såg kul ut och de var jätteduktiga!

Vi har också jagat bil... vår gamla började låta som en dieselmotor, har ett allvarligt fel som kostar massor att reparera. Vår planerade utflykt efter skolavslutningen kunde inte bli av , utan vi fick hitta på något annat istället. En utemiddag blev det i alla fall.

När bilen står där den står inser man vad stort behov man har av den, det t o m växer! Man blir beroende av andra. Pappa var snäll och skjutsade oss till närliggande stad så att vi kunde leta bil. Efter att ha spanat runt bland utbudet fann vi till slut BILEN!
Bilen - "The white pearl" är nu vår, wow!
För att känna på bilen har vi förenat nytta med nöje och tagit en tur till Tingsryds camping. Vi delar en säsongsplats för husvagn med mor och far, och syster med familj. Vi kom hit redan igårkväll och ska vara kvar tills imorgon och bara slappa. Det finns ett loppis här en bit ifrån :-) så gissa vad jag ska göra imorgon; undersöka hur mycket packning man kan få in i bagageutrymmet :D
En hektisk vecka som ni förstår och jag har inte hunnit med att göra inlägg och kommentera som jag brukar MEN.. jag har tassat in till er och kikat runt lite i alla fall!

Önskar er alla en fortsatt trevlig lördagskväll!
(från en campare utan campari :(
men till den som vill: skål! Martini duger bra ;) )
Kram
nina