27 december 2008

Raclette - annandagsmys...

... eller trött på julmaten?
Igår kväll åt vi något som inte står på menyn särskilt ofta men som är väldigt, väldigt gott. Det kan vara svårt att få tag på den speciella osten som är huvudingrediensen, därför har vi inte det så ofta. Man behöver också en maskin som smälter osten. Maträtten kommer från Schweiz.
Raclette heter rätten och osten som äts tillsammans med kokt potatis med goda tillbehör som olika gelesorter, Cornicorns (minigurkor), syltlök, lök och vitlök, svartpeppar och paprikapulver.Som det ser ut på tallriken, till detta ett gott rödvin. Här syns också en detalj av en fin ljuslykta som yngsta dottern gjort av lera. Fick den i julklapp av henne.

Önskar er en trevlig helg, det är lördag och man känner sig lite veckovill.
Kram och solstrålar!
nina

9 kommentarer:

Hemma på Landet sa...

Ha en bra dag du gumman! Hälsa gubben.:-) Kram Stina

Essemia sa...

Det lät riktigt gott det. Älskar syltlök, ha, ha.
Hoppas ni får en härlig helg.
Kram Elzie

Viola sa...

Det där lät ju riktigt gott och såg ut så oxå, är en ostälskare så det skulle nog passa mig, har precis gått en långpromenad utmed havet, solen lyser från en klarblå himmel och några grader kallt, fick lite vårvibbar faktiskt, ha nu en skön helg, kramis

Hemma hos Bröderna Bus sa...

Nej du Nina !
Den kommentaren misstolkades inte det lovar jag. Det är ju precis så det är...Varje gång livet kommer i gungning av olika orsaker så får man ju en tankeställare. Tyvärr så är det ju också så att man snabbt glömmer dessa tankar också...och återgår till samma "gnäll" som man hade förut. Kramen till dig.
ps vilket mys...du skulle se mitt *fniss*. Mitt köksbord är fullt med studentlitteratur, då menar jag verkligen fullt. Ska ta igen lite av det jag missat sista dagarna. Kram igen

Viveka i Bläckhornet sa...

Ja den maträtten gillar jag också. Men din variant har jag aldrig provat. Vi brukar grilla olika kötträtter med dipsåser, ha smältost, samt ris till.

Ha en fin kväll

Kram Viveka

lottens vita och gröna sa...

oh guuu så gott med reclett, jisses nu är man sååååå le på julmat! ha det såååååå gott,

varmkram lotten

Lallis - liv och leverne sa...

Men halloj där så gott!!:)
Kram Lallis

Inspiration i vitt sa...

Vilken annorlunda och god maträtt har aldrig hört talas om den, spännande.
Hoppas att din julhelg har varit skön. Stor julkram till dig/Ingela.

Tulipa sa...

Hej!
Det där lät gott! Man är ganska trött på julmat nu!
Ha en skön dag och Ett gott nytt År!
Stor kram Tulipa