16 oktober 2008

Med vitfärgfylld roller och pensel :D

sopar vi igen de glada färgexperimenten...

Stilen i vårt hem har skiftat genom åren och de största inspirationskällorna har varit Tricia Guild och Karin och Carl Larsson. Från vitt till trärent, från färgglatt till mer dämpade färger. En byrå som jag skrapade helt trären och målade vit, fick plötsligt en Carl Larsson-röd färg, osv. Jag har tyckt om att färgexperimentera och prova olika målningstekniker. Lånade böcker om färg och färgteori på biblioteket och lärde mig så myket det gick. Har filmjölklaserat, blandat egna färger med pigment, ja, jag har verkligen experimenterat. Till för några år sedan när vi började vitmåla på övervåningen, ja inte överallt men i alla fall vårt sovrum och vi har haft tre olika rum. En lugn bas för återhämtning och vila har eftersträvats. Än har vi en bit kvar för att få till bästa lösningen med förvaring, bokhyllor osv. Sonen flyttade till studentboende och vi gjorde om rummen, och sonen flyttade hem igen och vi har gjort om igen osv.


Aalto-vasen bottnad med marmorkross, en röd Gerbera och eucalyptuskvistar.
En fin färgklick. Eller godisskålen :D
För två år sedan målade vi rummen på nedervåningen, allt vitt (utom golven). Riktigt krispigt vitt var jag ute efter då. Inte för mycket grejer eller tavlor på väggarna. Vitt och ljust. Det vita, ljusa känns bra men totalt färgbefriad kommer jag aldrig bli, tror jag inte. Färgklickar kommer att finnas. Möter också lite protester från barnen som tycker att vi har för mycket vitt :D


Ovan ser ni en annan färgklick. En saltstenslykta som ger ett varmt och vackert sken. Saltsten är renande för luften, den drar åt sig föroreningar.
Jag har gjort en krans på ett fiffigt sätt om jag får säga det själv ;) Stommen är ramen från en väggspegel (Ikea) som gått sönder. Jag lindade om ett tyg som jag fäste med grovt kokossnöre. Därefter fäste jag eucalyptuskvistar och hängde i små Madonnaamuletter i spetsband. Lätt som en plätt!

Min man har målat trappan till övervåningen vit. Han har också rollat väggarna hela vägen upp. En vägg var redan vit men en fond var gul (tror den hette curry) den kanske vi målade för tre år sedan. Nu är det klart, och jag funderar över en fin ljuslykta jag sett som skulle bli så himla fin i trappan. :D Men tills vidare står en annan ljuslykta där med kaffedoftande ljus i.




Den rödbruna färgen står på tur. Vi är jättenöjda med nya trappan!
Ha det gott!
Solstrålar!
kram
nina

19 kommentarer:

Annika Christensen sa...

Fin trappan blev. Vacker musik du spelar för mig.
Ha det gott
Annika

Vita-hjärtan sa...

Oj, vad jag gillar din blogg =)

/Evelina

S o F sa...

Förstår att ni är nöjda. Det blev ju så fantastiskt fint, vilken skillnad!

Grattis till det fina resultatet.

Ha det bra!

Frida sa...

Hej vännen!
Så fin trappan blev,vilken skillnad. Jag känner igen det där med färgerna mitt rum har verkligen skiftat i alla färger. För tio år sedan när vi flyttade hit hade jag en ful vit blommönstrad tapet med gula blommor, sedan blev det gult och blått och därefter gult och rosa. Nu är det målat gråvtt och det är jag så nöjd med. Det kommer jag nog aldrig att tröttna på. Det är ganska intressant det där med färger och smak. Hur smaken förändras med åren. I dag skulle jag inte kunna tänka mig gula och blå tapeter. Vilken fin krans du har gjort, blir sugen på att knåpa i hop en likadan.
Kram Frida

Leva som jag sa...

Trappan blir ju jättefin! Vår är snart på tur, men det är andra gången jag målar trappan vit, först i det förra huset och nu här i denna lägenheten!!
Ha en fin söndag
kramkram M

Lily of the valley sa...

Trappan blev jättefin! Kransen du gjort är också så fin! Vitt är vilsamt och vackert! Det finns så många fina nyanser! Man kan ju ha något rum med lite mer färg så man får sin färgkick!
Ha de gott
Kram Lily

Hemma hos Bröderna Bus sa...

Vad fin den blev trappan din. En vit sådan skulle jag också gärna ha, men hemma hos mig är det furu som gäller om sambon får bestämma. Furu i tak, halvpanel i furu och trappen likaså...Tänk om allt det vore vitt.hm hm. Ha det gott och kram

Lallis - liv och leverne sa...

Jag förstår också. Mycket väl att ni är nöjda. KUL med sådan stor förändring:)
Kram Lallis

Guldkorn i min vardag! sa...

Herrejösses så fin trappen blev, så avundsjuk jag blir. Våran trapp skulle behöva tre liter vit färg minst!
Är den av saltsten den lyktan, fick en sån i present i sommar och min undran var stor när den liksom smälte ibland av fukten ute, nu förstår jag varför%?!!!
Kram Ulla-Bella

liljorochtulpaner sa...

Hej! Trappan blev ju bara så fin! Måste kännas bra! Godissugen blev man också! Kram Tulipa

Viola sa...

Så vacker din trappa blev och så många fina bilder du visar, verkligen rart hemma hos dig, kram, hoppas helgen varit bra

Inspiration i vitt sa...

Din trapp blev helt underbar Nina, gud så avis jag blir.Här ska oxå våran trapp renoveras men vet inte när min man får lust till det.
Din krans blev så söt.
Kram på dig/Ingela.

NinaH sa...

Så fin trappa! Ni kan verkligen vara nöjda!

Hemma på Landet sa...

Ni är så välkomna att fixa våran trappa så där fint också. Det vill ni väl? :-D Kramis

Tant Theas lilla torp sa...

Hallåj Gums! ;o)

WOW! Så fin trappan blev! Vilket lyft! Vi har ingen trapp, puh!, vilken tur! Annars hade väl den också fått blivit målad ;o)

Så fiffigt du gjorde kransen. Den blev så bedårande vacker också. Gillar också såna amuletter. Hihi, min dotter tycker dom hänger på precis allt här hemma.

Hon hade till och med haft en mardröm om att jag hängt dom överallt i hennes rum också.

Känner också att jag behöver få in lite färg nu. Med vårt klimat blir det lite för kallt med FÖR mycket vitt den här årstiden.

Jag byter ut textilier. Det andra håller jag neutralt.

Härligt inspirerande inlägg! :o)

Ha det bäst Gullis :o)

Kramisar

Monika

envilsenloppa sa...

Förstår om du solstrålar mer än vanligt , med den fina vita trappan , ujj så fint det blev och kristallkronan jag dånar !!!!
Men hörru kransen ser verkligen inte ut som em lätt som en plätt sak , men oxå den är ju så underbar !!
Känner igen mig i hur man har hållit på i sitt/sina hem . Kommer ihåg i början på nittiotalet hur jag stod och skrapa färg och lutade möbler . Nu är alla vita igen ;-)
Ha det gott du underbara !!
Kram/Loppan

Villa Hemmet sa...

Hihi, vitt är aaaldrig fel :D

Jag har också haft lite mer färgglada perioder i mitt inredningsliv. Vad sägs om en orange hall med knallblå dörrar....

- jenny

Frida sa...

Tack för din gulliga kommentar, hoppas allt är bra med dig!
Kram vännen

"M" sa...

Vackra bilder från din trappa...vilken skillnad