29 september 2009

Första skrapet

Idag när jag skulle skjutsa sonen till tåget, fick vi skrapa rutan på bilen. När vi skulle köra ut från vår utfart såg vi grannens son ute vid brevlådan för att hämta tidningen, iförd endast kalsonger!Brr, vad kallt och vad vi skrattade gott åt detta!
Det kan jag säga att det skulle aldrig någonsin någon få se mig ute vid brevlådan iförd endast trosor och BH, oavsett väderlek :D

Nu i veckan ska det fortsättas målas i källaren. Nedan syns en bild av en arbetsbänk i ett av rummen i källaren. Lådan är från det gamla köket på övervåningen och jag ångrar att jag inte behöll fler lådor när vi rev ut köket.
Tidigare ägare av huset hade en sån varubil, som man förr kunde handla av. Det förklarar varför det var en arbetsbänk, tvättho med varm-kallvatten. lagerhyllor i detta rum. Tvätthon har vi flyttat till tvättstugan där den behövdes bättre, men kan tänka mig att flytta tillbaka den.


Röjningsarbetet i källaren får ta den tid den tar. Under tiden hittar man roliga saker, en fin säck att förvara tältpinnar i, gamla ankarkrokar som satt på vinden från början, smidesljuskrona för tak och vägg mm. Det fina blåa lönnlövet är inte från källaren, det har vi i TV-rummet, Maja har gjort det.


Lite nytt till toaletten. Tvålpump och tvålfat.



I söndags var jag och min syster på en återträff med Qigong-gänget. Träffen hölls på Ullinge värdshus och en underbar frukostbuffé ingick. Vad härligt, gott och mysigt det var!
Det känns så skönt när man gjort sin träning och nu har jag gjort den tre dagar i rad!!!
Varm rekommentation att testa detta om ni har möjlighet.
Läs mer om denna metod och dess grundare Fan Xiulan här
Där finns också forskarrapporter som beskriver hälsoeffekterna av att dricka grönt te.
Ha en bra dag!
Kram & solstrålar
nina

26 september 2009

Tips-så fixar du formen

Hej!
Tack för rara ord om min hönsnätsklocka. Roligt att inspirera! Jag fick en del förfrågningar om hur jag gjort den så nedan bjuder jag på tips. Kommer längst ner i inlägget.

Idag visar jag en glimt av de nya möblerna som jag köpte för ett par veckor sedan. De är inte färdigmålade ännu och tyg ska fixas för omklädning av stolen, så det kommer före-efter-bilder längre fram. Så lycklig för att ha funnit dessa. Har ställt dem på en tänkbar plats för att sitta med datorn. Ska bli så skönt att komma bort från köksbordet där jag brukar sitta med laptop, mina papper och tidningar.
I veckan som gått har jag varit på riktigt pysselhumör.
I ramen sitter en bild jag själv tagit och laborerat med i datorn.
Motivet är egentligen i färg och sitter på en kanna som min mamma har.
Smyckena köpte jag på Lager 157 för halva priset :D


Upptäckte att Amazonliljan blommar, så vackert.
Inspirationen till en blivande duk fann jag i en gammal Laura Ashley-katalog.


Solen har lyst så vackert här i veckan och blommorna blir ju ännu vackrare i solens glans.


Hönsnätskupan är väldigt enkel att göra om man har en stomme att forma nätet mot. Jag använde mig av en Ikeaburk och en tupperwareskål, se bild, ser ut som en deoburk i bamseformat, hihi.
Toppskålen bör inte ha större diameter än bottenformen.
Jag arbetade nedifrån och upp med nätet, hönsnätsbredden är lite mer än 50 cm. Toppen knölade jag ihop av resterande bit nät, knöt om ett band och snören att hänga hjärtanen i. Därefter kunde jag lätt lyfta bort klockan från stommen.
Lycka till!

Har också fått en förfrågan om hur jag får mina bilder så här.
Innan uppladdning, välj Layout=ingen och bildstorlek=liten. Sedan drar och släpper man dem där man vill ha dem. Glöm inte mellanslag direkt efter bilden.


Trevlig Helg!
Kram & solstrålar!
nina

22 september 2009

Pyssligt i höstrusket

Höstrusk är det idag, blåsigt och regnigt. Gubben Höst är verkligen i farten...
Har pysslat lite, en kupa av hönsnät och två stommar till mina hönsnätshjärtan.
Hjärtanen har jag fyllt med silkespapper som jag sparat och en gammal telefonkatalog. Återvinning gillar vi!
Igår "snaggade" min man porslinsblommorna, de luktade så himla starkt. Blommorna lade jag över en krans på en lerkruka. Tyckte det var synd att kasta blommorna direkt när man kan glädjas av dem utomhus istället. Fatet på fot är egentligen en tennljusstake med ett fat ovanpå. Loppisfynd.



Det syns lite dåligt att det är en hönsnätskupa, kanske blir bättre om man klickar upp bilderna. Ljuskronan i köket har fått nya kläder, lindade om ett tunt band och med lite vita pärlor utspridda runtom.


Ha det gott!
Tänd ett ljus och njut!
Kram & solstrålar!
nina

20 september 2009

Mysig helg

Hej!
Hoppas helgen varit bra!
I fredags gjorde vi en utflykt till Lager 157 i Gällstad. Vi åkte inte förrän barnen slutat skolan, plockade upp Marcus i Nässjö och vidare till Jönköping, där första stoppet gjordes på Mc Donalds :D Hungriga magar shoppar inte bra :D Så efter påfyllning fortsatte färden till klädbutiken. Alla barnen har inhandlat kläder, ja, mamma och pappa fick väl lite också ;) Fast jag tycker det är svårt att hitta något till mig där. En kofta, halsduk och två halsband köpte jag.
Vägen hem gick via Nässjö för att släppa av Marcus igen. Vi var tillbaka hemma vid 22-tiden.

På lördagen röjdes en del, maken började måla senaste fyndet från Röda Korset, oj vad fint det kommer att bli! Han lagade också en fantastisk god middag, som alltid. Igår blev det Potatisgratäng med baconlindad lammrostbiff, till det ett gott rödvin.


Dukning i grått och vitt. Klippte av lite blommor från Hoyan som blommar så vackert nu och ställde i små värmeljuskoppar bredvid tallrikarna. Har två som blommar för fullt i TV-rummet och tycker nästan det blir för stark doft av dem.


Nedan en bild av en rosa blomma, vet någon vad det är?
Ljuskronan över köksbordet sprider värme.


Ha en fortsatt skön dag!
Här har det regnat och känns lite rått. Kanske tända en brasa?
Kram & solstrålar!
nina

16 september 2009

Lite sovrumsdetaljer

Hej!
Fredag igen, det rullar på snabbt!
Igår lämnade vi fyra kassar med urvuxna barnkläder till Röda Korset. Vi kom inte tomhänta därifrån kan jag lova. Gjorde ett riktigt lyckofynd! Skrivbord och stol, visserligen i stort renoveringsbehov, det var tjockt med färg på, men väl mödan värt. Bilder kommer.

För något år sedan köpte jag en sekretär som jag målade och bytte knoppar på. Den skulle stå i hallen uppe och det gjorde den ett tag också.
Sedan blev hallen barnens plats för datorer och sekretären fick flytta in i vårt sovrum. Madonna-tavlan är ett loppisfynd den lilla träasken har jag haft i min ägo i många år.


Fönstret köpte jag på Antik & samlarmarknad i våras.
Jesustavlan har jag haft sedan jag var barn och den har alltid funnits i mitt sovrum.


Idag blir det ut och shoppa lite. Ungarna behöver fylla på med lite höstnytt :D
Ha en underbar helg!
Kram & solstrålar!
nina