27 november 2009

Advent

Hej!
Tack för rara kommentarer hos mig, de gläder mig ska ni veta!
I veckan som gått har jag målat och pysslat och vi har fått upp stjärnor och ljusstakar som lyser så mysigt här nu.
Till köket, som har 2 fönster, mot norr (baksidan) och väst, köpte vi nya stjärnor på fot.
I taket lyser en stjärnslinga som löper från vägg till vägg.
Köksbordet pryds av en hyacint i glas och en mysig ljuslykta.


I hallens fönster ville jag inte ha upp någon mörk gardin som stjäl ljuset så vi satte upp tunna vita i kombination med en grövre kappa med motiv. Fönsterluckan pyntades med en hjärteslinga. Den stora plåtlådan hittade jag för ett tag sedan på Erikshjälpen i ett närliggande samhälle. En stor stjärna i ett litet fönster i hallen på övervåningen.


I det rum som kallas kakelugnsrummet finns 2 fönster.
I fönstret mot gatan lyser en ljusstake och krukorna har fått julstjärnor i vitt.


Äntligen har jag färdigmålat ett hörnskåp som stått grundmålat ett bra tag.
Maken hängde upp det i TV-rummet bakom TV:n. Luckan är inte på plats ännu.
Det blev en stämningsbild av det denna gången.


Pysslet i veckan har resulterat i denna adventsljusstake som jag köpte på Erikshjälpens julförsäljning för ett tag sedan. Strutarna som är av koppar, vitmålades och dekorerades med text, noter och bild.
Har också målat adventslådan ovan. Förra året gjorde jag en sådan låda också.
När Granngården plockade fram sitt julpynt köpte jag ett par lådor till. Dessa lådor kan man ha hela året att förvara småplock i. Siffrorna har Monika (Tant Theas lilla torp) gjort.
I vintras köpte jag en spegel som behövde lite mer färg på sig, det fick den igår :D Det gäller att passa på när lusten infinner sig!
Maken överraskade med en julros på min namnsdag häromdagen.


En mysig och ljus 1:a Adventshelg önskar jag Er alla!
Nu lyser solen så vackert här!
Kram & solstrålar
nina

23 november 2009

Längesedan nu...

känns det som i alla fall!

Hej på er! Hoppas allt är bra med er i höstrusket!
Som ni vet har det varit lite mycket den senaste tiden här, men förhoppningsvis lite lugnare nu. Vi fick reda på ganska kort tid innan att vi skulle få dela monter på mässan, därför blev det så brådis med all tillverkning av hjärtan. Det har varit både roligt och lärorikt att få vara med om detta och lite försäljning blev det och mycket beröm, kul!

I torsdags var jag med på en mycket trevlig resa till Gränna bl a.
Vi besökte Gränna Knäcke och fick höra berättas om det framgångsrika företaget.

Vi besökte en sybehörsbutik och där gick de flesta av oss igång ;)
För min del var det spetsarna som lockade, behövde fylla på mitt förråd, det är åtgång av den varan till mina hjärtan.
Polkgrisar hör ju förstås till när man är i Gränna och hittar man då små fina polkakäppar att hänga som pynt i granen, så blir det ju inte sämre :D
Resan gick vidare till "Butiken på Landet" en butik som ligger jättevackert i ett sädesmagasin från slutet av 1700-talet. Butiken säljer kvalitetskläder från England, Irland, Italien och Frankrike. Mycket tjusigt fanns det där både till damer och herrar.
Vi hade lite tid över så resan gick tillbaka till Gränna och Gränna Chokladmakeri & Café, där vi fick provsmaka olika sorters choklad, mums! Kunde inte motstå deras fina praliner.



Bussen tog oss vidare till Örserum och Hugos Chark & Livs. Där inhandlades bl a isterband som de tillverkar själva (Hugos isterband är äkta och prisbelönta isterband med den karakteristiskt syrliga smak som kommer från långsam kallrökning över bokspån, källa: Fridas Kök).
Dagen avslutades på Rås Gård, Tranås med en underbart god middag. Där fick vi också höra om historien kring gården. Intressant och givande.
Vad härligt det är att komma iväg på lite roligheter, vi hade en coach med oss på bussen också som jobbade med oss lite. Tack för att jag fick vara med på detta!
Ha det gott!
Kram & solstrålar
nina

12 november 2009

Mycket nu...

Hej goa bloggisar!
Det är mycket runt omkring mig nu. Inkorgen fylls av meddelande från bloglovin och jag känner att tiden inte riktigt finns för egna inlägg och att kommentera hos er som jag brukar besöka.
När blogger dessutom strular med ordverifieringen blir jag smått irriterad.
Behöver nog en liten paus...
De senaste veckorna har det hänt mycket här vill jag lova. Jag har fått praktikplats, ska läsa Homestyling och Dekoration, ska vara med på julmässa (hela köket är verkstad för närvarande), har varit på en heldag i Gislaved och lyssnat på underbara och intressanta föreläsare under temat "Ta ledningen"
Föreläsning av Yngve Bergqvist, ishotellets grundare i Jukkasjärvi, Dalarnaresa mm
ja, och lite till...
Nedan Alexandra Pascalidou och Emma Pihl i Gislaved och Yngve Bergqvist i Sävsjö.



Nedan är bilder från Vetlanda, det var så fint där.

Vill bara ni ska veta att jag kikar in lite då och då men inte lika aktivt som jag brukar.
MEN... snart firar bloggen 2-årsdag :D och då hoppas jag att ni vill vara med och fira.
Ha det gott!
Trevlig helg!
kram
nina

06 november 2009

Blommor och presenter

Hej alla goa!
I år skall jag deltaga med mitt pyssel på en julmässa, vilket betyder bråda dagar just nu. Jag gör mina hjärtan för tillfället, vilka är ganska tidskrävande.
Har också lite idéer för andra roliga saker så jag känner mig lite tidspressad, har två veckor på mig nu.
Tänkte visa mina fina blommor som maken och Maja var och köpte åt mig. Vi hade ju bröllopsdag så buketten fick jag efter vi kommit hem från Dalarna.


När vi var hos Stina, Lilla Kullan fick jag också presenter :D
Snälla, goa vännen har ett varmt hjärta! Tack min vän!
Kärlek i rostfritt, detta fina, rostfria äpple ska kanske hänga ute, men jag har det i hallfönstret. Svårt att ta en bild på det men kolla på hemsidan Trådspira där finns massor av fina saker. Den söta ljuslyktan, Morgonstund, tänder jag på morgonen och skickar en tanke till dig Stina! Kram! Lyktan kommer från Norrgården i Falun.

Nedan en gammal träbricka som de skulle kasta på Röda Korset, jag betalade en femma för den och tycker den har en stor portion charm. På Erikshjälpen hittade jag de gamla pappaskarna.


Har plockat fram julböcker som tillsammans med jultidningar ger mig mycket inspiration och lust att börja med julpyntet. Det är ju snart dags, eller hur? Det kommer att gå fort fram till 1:a advent nu. Nää, sakta i backarna nu...
Önskar er alla en trevlig och mysig helg.
kram
nina

02 november 2009

Dalarnabesök mm

Hej alla rara! Hoppas ni haft en lugn och skön helg!
Vi har firat 12-årig bröllopsdag, vi har varit i Dalarna och firat svärfar som fyllt jämt. Vi har också varit och hälsat på en go' bloggvän, Stina, Hemma på Landet, och Koblajan. Det var väldigt mysigt och trevligt! Tack goa ni!

I kväll har jag varit på ett intressant föredrag. Till vår lilla stad kom han, grundaren till Ishotellet i Jukkasjärvi, Yngve Bergqvist och berättade om hur ishotellet och samarbetet med Absolut kom till och vad som väntas i framtiden. Mycket givande.

För ett tag sedan var vi åter på Röda korset och lämnade lite kläder.
Fann då detta lilla bord som är som ett litet smycke och som jag egentligen inte hade plats för (men det fixade jag ;) Nu vet jag inte riktigt om det skall bli vitt, svart eller vara som det är - hur knas är man? Stenar och hjärtan kommer från Åhléns.


Ett annat bord fick flytta på sig och ge plats åt det nya. Lite omändringar är kul.


Kom på att jag sett nån gång en idé om att göra mobil av värmeljushållarna och fick igång leklusten lite. Om ni förstorar upp andra bilden så kommer ni se ett ansikte i den nedre stjärnan, vad konstigt det kan bli, nästan kusligt. Nedan, den enda sortens katt som kommer in i vårt hus, leksakskatten, pga att vi har allergi i familjen. Dessa små söta katter fick Maja när hon var liten. Visst är de söta!? I bakgrunden en tygklädd tavla dekorerad med mitt knapphjärta och en datorutskrift.


Ha det gott!
kram
nina