29 juni 2009

Sugen på pyssel

Hej i värmen!
Slö blir man - i alla fall jag, men samtidigt får jag sådan lust att göra massa saker vilket lätt resulterar i ett kaos istället, eftersom man omöjligt kan vara överallt på samma gång.
Vi har lånat en släpkärra så nu är M iväg med första rundan som bara var trädgårdsavfall. Senare ska vi röja förråd och källare och köra iväg med till tippen, vilken befriande känsla!

Mitt i allt annat röj blev jag sugen på att fixa lite förvaring till husvagnen.
För längesedan hade vi den till TV-dosor, TV-tidning, pennor osv.
Nu får vi en ficka var till småprylar, telefoner, borstar eller vad man vill.
Räknar inte med att sonen behöver en egen, för han lär knappast vara med ute och campa så mycket.

Loppiskappan som hänger på tork ovan, klipptes sönder för att tjäna som dekoration på denna förvaring.
Samtidigt fick jag en idé om att även dekorera träkorsen.
Testade lite, men ska måla korsen vita tror jag, innan jag limmar fast dekorationen.



Med en bit oasis, lite blommor från trädgården och lite ståltråd, kan man göra en liten blombakelse. Röda rosenknoppar, Lammöron och Lavendel blev en sådan här liten go' bakelse. Hyllan (loppisfynd) har fått ett lager sprayfärg och är klar att sättas upp i husvagnen.


Tycker det är mysigt att ställa en Lavendelbukett på tvättfatskanten.
Ja, så har målarpenslarna kommit fram, jag har börjat grundmåla det stora skåpet men kommer inte stressa för att få det klart. Det är för varmt!

Ha det gott!
Ni som gått på semester - njut av ledigheten - ta't lugnt på semestervägarna!
Kram & solstrålar!
nina

26 juni 2009

Trädgård

Vår trädgård är ganska stor och har både fruktträd och bärbuskar, rosor och prydnadsbuskar. Det mesta fanns här när vi flyttade hit men har fyllts på med något nytt lite då och då. Ofta brukar vi ha med oss något hem från Sofiero när vi varit där. Vi har mycket Lavendel som växer så det knakar, den har vi fått av min mans moster som i sin tur tagit den från föräldrahemmet i Landskrona. Är så glad att vi fått den. En del har vi också fått från svärföräldrarna, bl a en ros som vi inte vet vad den heter, vi kallar den för Skånerosen (ursprung Landskrona), en ros med ljusrosa blommor som doftar underbart. Om du som läser det här vet vad det är för sort skulle jag bli glad att få veta.



Baksidan på vår tomt gränsar till Hembygdsparken av ett gammal gärdesgårdsstaket. Fick en Klätterhortensia av min man igår. Den är planterad på framsidan av huset och jag hoppas den ska klättra upp över en tegelstolpe.



Under en pil står en rottinggrupp. I pilen hänger ett vindspel av tyg som jag gjorde förra sommaren. Detta är en mycket skön uteplats där vi brukar sitta och fika. Med hjälp av staketstolpar och humle hoppas vi få en insynsskyddad vrå vid planteringshörnan. Vi har också planterat en stor kruka med Diamond Frost och ställt på en björkstubbe.
Hoppas ni har en underbar dag!
Trevlig helg!
Kram & solstrålar
nina

24 juni 2009

Ett av mina skåp

Hej hopp i värmen!
Med solen och värmen kommer lusten och inspirationen, nackvärken lindras pga att man inte spänner sig av kylan och man kan göra mer. Flickorna är på sina läger, maken är hemma och sonen med flickvän. Inte så mycket som pockar på uppmärksamhet. Vi har aldrig varit ifrån barnen så länge. Det känns konstigt men jag är glad att de vill åka på läger, det är både roligt och nyttigt för dem.

Det här skåpet/hurtsen köpte jag för några år sedan. Det har stått ute på altanen till en början och sedan tog jag in det i köket.
Det är tänkt att det ska bli vitt men energin har inte riktigt räckt till. Men snart så...


För ett tag sedan var vi och hälsade på hos en tjej som driver upp Pelargonsticklingar. Av henne köpte jag två sorter, "Lady Plymouth", som är en riktigt gammal sort och "Emma från Bengtsbo", en lite nyare variant. Jag kan inte så mycket om Pelargoner, men är glad att jag fått tag på dessa. Igår fick de flytta in i glashuset.


Tyvärr har det inte hänt så mycket med det stora skåpet som vi fick hem men lite tjuvkik kan jag bjuda på.

Detta ska målas vitt och ersätta ett annat stort skåp. Och allra helst skulle det varit färdigt igår :D Det drar ju med sig ganska mycket arbete men kommer bli bra när det är färdigt.
Ha en underbar dag!
Kram & Solstrålar
nina

21 juni 2009

Midsommarhelgen

Hoppas ni har haft en fin Midsommarhelg!
Själv har jag och döttrarna varit hos min syster och svåger. Tack syster, det var jättetrevligt!
Sonen har varit på Öland-Köpingsvik,
därmed behöver jag väl egentligen inte säga mer men kan inte låta bli.
Varje år händer det otäcka saker under midsommarhelgen, så oron finns ju inom en.
Detta år inget undantag när det gäller otäcka händelser, många kom inte hem mer.

Min man ringde från jobbet och väckte mig på midsommardagens morgon. Han var orolig efter att ha hört nyheterna om storbråket i Köpingsvik och försökt ringa M, som var där, utan att få kontakt med honom. Tack och lov fick jag tag på flickvännen som bekräftade att allt var ok med dem. M hade tappat bort sin telefon så därför kunde han inte nås. M är hemma välbehållen och telefonen återfunnen så här är allt frid och fröjd, men jag får ont i magen när jag tänker på föräldrarna som inte får hem sin son efter storbråket i Köpingsvik. Fortfarande begriper jag inte hur någon som ska åka bort för att ha roligt, innan de åker hemifrån stoppar på sig en kniv.
Det är för mig en gåta.
Tillägg: M var i Köpingsvik tillsammans med sin flickvän och några av hennes tjejkompisar. Det finns ingen anledning för mig att vara orolig för att han åker ut och festar, han avskyr bråk. De var inte i närheten eller såg något av det som hände.

Lite roligare nu. Yngsta dottern har idag åkt på läger och ska vara bort en vecka, jättekul och nyttigt för henne. Hon har inte varit borta hemifrån så länge på egen hand. Nu förbereder vi för äldre dottern som ska iväg på läger imorgon en vecka! Hon däremot var iväg en vecka förra året. Vad konstigt det kommer att kännas när båda är borta samtidigt och så länge.

Nedan lite bilder från nymålade altanen. Idag har jag knåpat ihop ett hjärta av björkris, Lavendel och ett tunt band. Här syns också en detalj av ett vindspel som jag gjort av hönsnät och lakanstrasor. Det är inte riktigt klart, ville bara testa idén.




Ha det gott!
Kram & solstrålar!
nina

18 juni 2009

Vackert ställe

I veckan har jag varit på kurs på Slottsvillan i Huskvarna, byggd 1896. En underbar miljö att vistas i. Det sägs att det spökar där så det var ju tur att jag var där bara på dagtid annars hade det nog varit kusligt.



Jag tycker det är så kul att fota sådana här fina miljöer. Under länken ovan finns ett galleri med bilder av bättre kvalitet.


Sä här fint är det inne på toaletten i entrén. Kul idé att sätta toarullen i en gammal potta. Vi var några tjejer som fick titta hur sviten såg ut. Men det finns bättre bilder på Slottsvillans hemsida. Även svitens toalett hade en potta till toalettpappret. Tyckte om idén så det är kanske vad jag kommer att leta efter, en gammal potta :D


Vet någon vad det är som växer så vackert med så söta små blommor?


Ha en fin Midsommar!
Kram & solstrålar!
nina