24 april 2009

Rosa och vitt

Dessa soliga dagar njuter man lite extra och när blomster- och grönsakshandlarna kommer till torget på fredagarna, ja då vill man bara dit och njuta av allt härligt. Det brukar bli en snabbvända eftersom jag måste gå dit på min lunchrast.
Vet inte varför jag är så betagen av Mårbackapelargoner, har haft dem i flera år och tycker de är rena lyckopillret. Köpte två idag, den ena var svagt, svagt rosa nästan vit. Eller så är den kanske vit med dragning åt rosa?? Syns knappt på bilden, ser jag nu.


Blev också förtjust i dessa rosa ljusen som fanns i matbutiken. En bukett vita rosor köpte jag också på torget idag. Har ställt dem i en kanna som jag köpte på Erikshjälpen för något år sedan. Till kannan finns även ett fat men det är inte med på bild. En bild också från en hörna i köket. Här är det gott att bara slå sig ner och slappa en stund. Eller ligga på fårskinnet med en pläd över sig och slumra lite. Den lilla pallen hittade jag på en loppis för ett tag sedan.

Jag njuter också av en liten vitsippsbukett, så vackert. Det är något speciellt med vitsipporna och tussilagona när de kommer.

Ha det gott!
Ut och njut!
Kram och solstrålar!
nina

19 april 2009

Skön inspiration

Ett ställe vi gärna återvänder till är Sofiero. Det är så skönt att strosa omkring i den miljön och bara njuta av allt vackert. Kameran är förstås med.
Lite inspirationsbilder från -08, Sofiero, Helsingborg.






På Sofiero kan man också hälsa på hos Maja, en underbar miljö för barn (och vuxna). Läs mer och se bilder här.



När jag ser dessa bilder får jag en längtan till sommar, semester och Sofiero. För den som är intresserad av slottsbilder, visade jag bilder därifrån förra året, se här.
Vi har väl alla våra favoritställen, små smultronställen att återvända till, berätta gärna om dina!
Må så gott!
Kram & solstrålar!
nina

14 april 2009

Fjolårsbilder från planteringshörnan

Påskledigheten är över och snabt gick det men härliga dagar har det varit.
Lite uteplats idag.
Förra sommaren målades två hyllor i sammafärg som husfärgen och monterades fast i uthuset med en skiva emellan. Tanken är att man ska kunna stå där och pyssla lite med växter eller bara sitta ner bredvid och njuta lite. På hyllorna förvaras krukor och lite annat smått och gott. Från början var det inte så mycket grejer men det fylldes på undan för undan. Både loppisgrejer och nyinköpta saker.





Två trasiga krukor, hihi under arbetsskivan och en liten lavendelplanta.
Räfsan är tillverkad av en gammal man och jag fick möjlighet att köpa en för flera år sedan.



Ett gammalt fönster lutad mot en dörr som inte leder någonstans
den är igenspikad på andra sidan.
Stor tunna för ex. planteringsjord.
Kram & solstrålar!
nina

12 april 2009

Sköna påskdagar -

Inser att mitt förra inlägg var lite vilseledande när det gäller sonen och dottern. Många trodde att jag och sonen skulle vara ensamma i helgen, men så var det inte. Det var bara under skärtorsdagen som han och jag hade egentid tillsammans och var och åt pizza 1,5 mil härifrån. På vägen hem plockade vi upp dottern som var hos kusinen på landet. Min man och äldsta dottern är på jobbet. Idag har jag och yngsta dottern varit själva nästan hela dagen förutom i em då mamma och pappa var här och vi fikade ute i trädgården. Härligt och gott, kaffe och kladdkaka med grädde tillsammans med strålande solsken. De stannade och tittade på Merlin med oss.
Lite äggpyssel har det varit. Det fina blåkrackelerade ägget har min man färgat och skickat en bild till min mobil. Jag har färgat ägg med lökskal. Det mönstrade ägget är lindat med äggskal och lökskal som fästs med gummiband. Hönsnätsägget är modell större, yngsta dottern målade ägget och jag lindade om hönsnät (dock inte färdiglindat).


Ute i trädgården är det underbart att se allt som växer. Syrenen börjar grönska, en liten, liten tulpan har kommit och mycket mer.



Fönsterjalusiet står på altanen. Hängde dit två fina påskägg som jag köpte på Betty's när vi var där för några veckor sedan. Nedan ett litet bord och en läcker stol som vi fick tag på förra sommaren, har blivit makens grillplats :D Tänk er en "gröning" på bordet :D Kan inte bestämma mig för om det ska få bli vitt eller åldras och grånas. På framsidan, fastsurrade runt trappräcket, två oljelampor. Inne i hallen en liten björkriskrans och fjolårskrans, nedan.



Njut av fortsatta påskhelgen!
kram & solstrålar
nina