26 juni 2009

Trädgård

Vår trädgård är ganska stor och har både fruktträd och bärbuskar, rosor och prydnadsbuskar. Det mesta fanns här när vi flyttade hit men har fyllts på med något nytt lite då och då. Ofta brukar vi ha med oss något hem från Sofiero när vi varit där. Vi har mycket Lavendel som växer så det knakar, den har vi fått av min mans moster som i sin tur tagit den från föräldrahemmet i Landskrona. Är så glad att vi fått den. En del har vi också fått från svärföräldrarna, bl a en ros som vi inte vet vad den heter, vi kallar den för Skånerosen (ursprung Landskrona), en ros med ljusrosa blommor som doftar underbart. Om du som läser det här vet vad det är för sort skulle jag bli glad att få veta.



Baksidan på vår tomt gränsar till Hembygdsparken av ett gammal gärdesgårdsstaket. Fick en Klätterhortensia av min man igår. Den är planterad på framsidan av huset och jag hoppas den ska klättra upp över en tegelstolpe.



Under en pil står en rottinggrupp. I pilen hänger ett vindspel av tyg som jag gjorde förra sommaren. Detta är en mycket skön uteplats där vi brukar sitta och fika. Med hjälp av staketstolpar och humle hoppas vi få en insynsskyddad vrå vid planteringshörnan. Vi har också planterat en stor kruka med Diamond Frost och ställt på en björkstubbe.
Hoppas ni har en underbar dag!
Trevlig helg!
Kram & solstrålar
nina

8 kommentarer:

Anonym sa...

Vilka underbara bilder du visar. Man blir så glad av allt fint du visar.
Tyvärr vet jag inte vad den heter. Hoppas att du får hjälp att lösa det.
Jo, detta ställe ligger på Västkusten, närmare bestämt i Uddevalla.
Nu ska man ut och slappa på altanen igen. Svettigt värre är det. Men inte klaga utan bara njuta:-)
Kram

Elzie sa...

Vilken härlig ros. Tyvärr kan jag inte hjälpa dig med namnet. Och du har också en klätterhortensia. Jag hoppas den vill växa sig stor och stark vid vår trapp. Den ser så kal och tråkig ut nu.
Hoppas du får en fin helg tillsammans med familjen.
Kram Elzie

Viola sa...

Kan tro att du njuter i din underbara trädgård...man tror inte att det är sant när man vaknar varje morgon till detta undebrara väder och än ska det ju fortsätta än tid...njuter det gör man, ha en skön helg, kram

Frida sa...

Hej vännen!
Vilka underbara trädgårdsbilder och en sån vacker ros.
Ville bara kika in och önska en trevlig helg!
Kram Frida

Lily of the valley sa...

Underbar trädgård ni har! Rosen är tjusig, vet tyvärr inte vad den heter. Det är magiskt med alla växter, blommor och alla dessa färger och ljuvliga dofter :D
Ha de gott i solen vännen
Kram Lily

Moonrose/ Vonneli sa...

Kikar in för att önska er en härlig dag!
Vackra bilder,mys och må så gott!
Ses imorron då, vad det kl 14.00?
KRAM

Tulipa sa...

Hej!
visst är det lycka att ha en trädgård..rosor och lavendel...ljuvligt!!

Grattis till klätterhortensian, min blommar för fullt här hemma och de vita blommorna är sååå fina...och lockar massor av humlor som surrar!

Nej, jag slipade inte golvet, vi tyckte inte det behövdes, har dock gjort det i de rumen där vi vitlaserat.

trevlig kväll!
kram!

Inspiration i vitt sa...

Vilken härlig trädgård du har Nina med så mycket vackert som blommar. en klätterhortensia skulle jag oxå vilja ha, det måste vara hur fint som helst med en sån som klättrar. Vilken skön plats att sitta på där under trädet, skönt nu då det kan bli lite väl hett i solen.
Kram på dig/Ingela.