30 december 2008

Gott Nytt År

Ett år har gått igen, ett år som fyllt kappsäcken med nya erfarenheter och nya minnen. Förhoppningsvis goda erfarenheter och roliga minnen. Dem ska vi vårda ömt och bära med oss, för de kan aldrig bli en tung börda att bära på.
De som är mindre bra ska man lämna bakom sig.
Ett underbart år har jag haft här på bloggen tack vare Er! Tack!
Nu siktar in mig på ett nytt gott bloggår. Hoppas ni följer med!
Det gamla fönstret har fått en ny dekoration, ett hjärta fyllt med mossa,dekorerat med rosa band, miniflaskor med små buketter av vaxblommor. Fönstret är sprayat med snö.



Små söta änglavser, kan vara fina att ha på toaletten.
Det ÄR lite svårt att få till bilderna, men det är inte så mycket att göra. Siffrorna ska snart packas ner igen, denna adventsmånad och juletid springer så fort förbi!

Ett nytt år känns alltid som en ny fräsch start på något vis, nästan som en första skoldag med nya böcker, block och pennor, förväntningar, fast det är en ny kalender, nya dagar, en ljus framtid. Det söta hjärtat nedan komer från Baazar.


Trapptomten och bild från fyrverkeriet vi var och tittade på igår.
Jag vill önska ALLA ett riktigt Gott Nytt År!
kram och solstrålar!!
nina

28 december 2008

Härliga dagar

Nu är axlarna sänkta, Lotten! Njuter av ledigheten och bara har det skönt. Funderar över hur det blev egentligen, det är mycket julgrejer som inte kom fram överhuvudtaget, men ingen har frågat efter dem heller. Barnen är nöjda och glada och då är jag det också. Alla samlades igår hemma hos mamma och pappa och åt en god middag. När vi kommit hem tittade vi på två julklappsfilmer.


Den stora kronan har dekorerats med minived och hjärtan och fått byta plats.
Den lilla kronan är ny.
Mosshjärtanen i amarylliskrukan dekorerade jag med silverband och pärlor.

Önskar er en skön dag! Vi har strålande solsken just nu.
Kram och solstrålar!
nina

27 december 2008

Raclette - annandagsmys...

... eller trött på julmaten?
Igår kväll åt vi något som inte står på menyn särskilt ofta men som är väldigt, väldigt gott. Det kan vara svårt att få tag på den speciella osten som är huvudingrediensen, därför har vi inte det så ofta. Man behöver också en maskin som smälter osten. Maträtten kommer från Schweiz.
Raclette heter rätten och osten som äts tillsammans med kokt potatis med goda tillbehör som olika gelesorter, Cornicorns (minigurkor), syltlök, lök och vitlök, svartpeppar och paprikapulver.



Som det ser ut på tallriken, till detta ett gott rödvin. Här syns också en detalj av en fin ljuslykta som yngsta dottern gjort av lera. Fick den i julklapp av henne.

Önskar er en trevlig helg, det är lördag och man känner sig lite veckovill.
Kram och solstrålar!
nina

26 december 2008

Annandag jul - rea?

Annandagen brukar betyda att alla vill ut handla på rea. Kan tycka att det känns mindre inspirerande att springa ut och trängas igen, men idag blir vi väl tvungna att åka iväg några mil. Våra barn fick Xbox med Guitar Hero World Tour i julklapp, lyckan var stor må ni tro. Många av kompisarna har redan det spelet och detta önskade sig alla tre barnen. De fick det redan på förmiddagen för att sysselsätta sig med under dagen. Besvikelsen blev stor när skivan inte funkade, en liten tröst dock att det följde två spel på köpet med xbox. Dagens uppgift blir alltså att åka och byta skivan. Hoppas de håller öppet idag.
Hur gör ni? Brukar ni ut och mellandagsshoppa?
Hade tänkt att visa en rolig "julkalender" i mitt God Jul-inlägg men glömde att jag hade de bilderna, så det får bli idag istället. Vi köpte två olika till flickorna för några år sedan, visst är hon charmig? Nr 24 sitter bak och i den fickan sitter en polkagriskäpp i ett snöre.


Lite blandade julbilder, ett litet pyntat toafönster. Kälken står alltid under granen, den fick jag som liten. Pappa målade den för flera år sedan och så får den vara.


Kyrkan står också alltid under granen. De söta änglarna har barnen gjort när de gått på Kyrkans barntimmar och miniorerna. Det är viktigt att barnens pyssel får vara med. De små barnagåvorna är underbara! De ger med hela hjärtat till mamma och pappa.
Önskar er en härlig annandag jul
kram
nina

24 december 2008

GOD JUL och vinnare

God Jul - Merry Christmas - Hyvää Joulua - Joyeux Noël

En varm julhälsning från mig till er! Hoppas ni får en underbar jul. En del får vit jul andra en grön. Vi har ett par minusgrader och lite pudersnö.
Det är underbart att se de förväntansfulla barnaögonen som tindrar i kapp med juleljusen. Sänder en tanke till de som inte får uppleva detta och en tanke också till varför vi firar julen. Bild från en gammal barnbibel med julevangeliet uppslaget.


Solen lyste så starkt in i hallen en dag så jag kunde inte låta bli att ta en bild på ängeln.
Hemstickade barnstrumpor av modell äldre, hade tänkt att hänga upp dem på något fiffigt sätt, men de hänger över en stol nu.

Denna mysiga låt är med på Sarah Brightmans "A Winter Symphony" Lyssna och njut!

http://www.youtube.com/watch?v=VHCwP0rLNW8

Ett stort Tack till alla som varit med och firat Bloggens 1-årsdag. Många nya bekantskaper, jättekul! Lovade ju att Tomten skulle dra tre vinnare, men alla vet väl att Tomten är väldigt upptagen på julafton, så också hans nissar (förresten tror ni på tomten?)
Kom på en fiffig lösning, mina tre barn har dragit en varsin lott, äldsta barnet nr ett osv.

Vinnare till varsin julklapp är:

1. Viveka i Bläckhornet (Viveka)

2. Golden & Vitt (Annika)

3. Rosor och nyanser av vitt (Maud)

Stort Grattis till Er! Sänd era adresser till min mail, så kommer det ett litet paket till Er.

Nu stänger jag av datorn en stund - det har varit lite körigt här några dagar och jag har inte hunnit med att kommentera hos Er mina goa vänner, men snart...
Ha en underbar julhelg!
Kram och solstrålar!
nina

21 december 2008

Lite pyssel, pynt och granar

Idag har vi haft strålande solsken, den fina snögubben som ståtade här för någon vecka sedan har smält ihop till en liten hög, en hög med morot i :D Vi har nog en grön jul att vänta. Solsken också tycker jag de sa
Jag väntar på något annat, jag. Det ska bli råspontspanel i sovrummet!!! Min man har sågat och målat idag.
Jag och yngsta dottern har pysslat lite. Glittrande hasselnötter och stjärnanis i folieformar, lika fina som bakelser har hon gjort. Jag gjorde ett hjärta av knappar och ståltråd, inspiration från nätet någonstans som jag inte kommer ihåg. Kanelkorset gjorde jag till förra julen.


Jultavlan är klädd med ett vitt mönstrat tyg, JUL-bokstäverna är utskrifter från datorn. Det som ser ut som staket är i själva verket grytunderlägg, inköpta på ICA Kvantum för ett tag sedan. Smågranar finns lite här och var i huset. En del är sprayade med julsnö och dekorerade, en del är naturella. Den stora granen tog vi in och klädde igårkväll.


En bild av min amaryllis som blommar så fint nu. Stora dotterns fönster som hon dekorerat med julsnö, det är också hon själv som tagit bilden. Tycker den blev så fin.

Lerkrukorna och änglarna har fått ta plats ovanpå kinaskåpet i hallen. Tillsammans med ljuslyktor och änglavingar.

Hoppas ni haft en fin 4:advent och att ni tar det lugnt!!!
Kram och solstrålar!
nina

17 december 2008

4 utmärkelser, 4 siffror och 4 hjärtan...och Grattis

Nu har det hänt igen! Jag har fått utmärkelser av två goa tjejer här i bloggvärlden! Jag blir så otroligt glad att ni tycker om min blogg, att jag uppskattar att ni delar med er till mig. Varmt tack och stor kram till er, solstrålar!!!
Alla tre fick jag av goa Elsie med bloggen Essemias värld och en har jag fått av goa Plejka som har bloggen Änglahem. Båda dessa damer har jättemysiga, inspirerande bloggar, kika in till dem!



Fått av Elsie.

Fått av Elsie.

Fått av Elsie och Plejka.
Åter tack snälla, snälla ni!
I första hand vill jag ge dem till er två!
Då följer det som inte alltid är så lätt, jag vill helst att ALLA ska få dem, men följer snällt reglerna denna gång och väljer följande från min länklista som får alla tre:

Lallis Liv och Leverne

Liljor och Tulpaner

Drömmen om vitt

Grindelunda

Hemma hos lilla mig

Violas romantiska hem

Lily of the Valley

Tant Theas lilla Torp


Det kom ett brev häromdagen från en go' bloggvän i norr!!! Mästaren själv på att svänga tråd, titta så fina siffror till adventsljusen!!! Tack, tack och åter tack snälla goa Monika, Tant Theas lilla torp för den presenten! En liten söt G-klav hade hon också svängt ihop och skickat med. Den ligger på kanten i högra hörnet, syns kanske inte så bra.

Jag har väl också svängt ihop lite tråd, av annan sort, nämligen hönsnät eller höngaller som min minsta dotter kallade det. Fyra hjärtan har det blivit. Det har tagit sin lilla tid, men lite då och lite då så...


På de små "tagsen" har jag skrivit "Lev dina drömmar" och "Odla din trädgård"

Jag har gjort en dörrkrans också, av en färdigköpt krans och lite band.


Sist men inte minst, har vi grattat sonen som fyller 19 år idag!!!
Hipp, Hipp, Hurra
Massor av kramar och solstrålar till dig idag!!! Love U!



Är ni fler där ute som tycker att tiden gått jättefort sedan 1: Advent? Snart jul, simma lugnt! Det är ingen idé att vara sönderstressad till jul, njut lite också!!!
Kram & Solstrålar
nina

Ps. sorry, jag råkade publicera detta inlägg innan det blev klart :(