29 november 2008

Ett halvskumt inlägg

Vi är igång och målar igen. Ett litet rum på övervåningen och i hallen på nedervåningen. Då blir det lätt rörigt omkring en. Lite mer pynt har införskaffats. En liten sockertoppsgran sattes i en linnepåse och ett spetsband knöts om. Den lilla zinkljusstaken fanns på Jysk. Tyckte den var så söt. I blomaffären hittade jag de här söta mosshjärtanen och pinnarna som de sitter på. De får samsas med amaryllisen i en trälåda.


På spegeln i hallen sitter ett julgransljus och i änglavingarna ligger aromastenar med Lavendeldoft. Köpte en ljusslinga på Rusta och satte i riset, men tyckte det blev sådant blått ljus så jag ska nog se om jag får tag på en annan ljusslinga med gulaktigt sken.

I stugorna lyser nu stjärnor och adventsljusstakar och i morgon tänder vi första adventsljuset, sen går det fort!
Önskar er alla en skön 1:a Advent!
kram
nina

26 november 2008

Inför Advent mm

Jag satte En och Cyklamen i en kruka, hade köpt två glaskulor som jag skulle ha där också men slog sönder den ena, grr. Så kan det gå när man ska göra flera saker samtidigt och händerna inte räcker till.
Lindade tre små kulor av fattigmanssilver och ett svart kors i ett silverband runt enen. Den stora kulan i fattigmanssilver har hängt uppe i kakelugnen hela året för jag tycker den är så fin. Satte också enkvistar i ett par gamla flaskor.



Vid några tillfällen har jag fått kommentarer om att det är svårt att lämna kommentarer, datorn hänger sig osv. Som en förbättring - hoppas jag - har jag plockat bort bilder samt minskat inläggen som öppnas på sidan. Tacksam om ni kan tala om för mig om det fortfarande är tungt.
I nästa steg kanske jag måste ändra upplösningen på bilderna, vad har ni för upplösning på era bilder?

Ha det gott!
kram och Solstrålar!
nina

23 november 2008

Roligt att förändra

Under helgen har jag roat mig med lite ommöblering och plantering, bl a. Det gamla fönstret som jag visade för ett tag sedan har jag ställt bredvid kakelugnen. Framför står en pall, och en zinkkanna som jag satt enris i. I fredags köpte jag den stora ljuslyktan (50 cm) på Granngården för endast 99:- och pyntade med vaxade äpplen och ett stort blockljus som blev över från förra året.




På sista bilden lade jag till trollhasseln och tyckte att det gav ett annat liv i bilden.

Sist men inte mist; jag har fått utmärkelser igen :D
Från Camilla som har härliga bloggen Hemma hos Bröderna Bus

fick jag denna!
Tack goa du för att du ger den till mig, jag vill att du tar den till dig från mig!

Jag har också fått utmärkelse av Monika "Tant Theas lilla torp"
och
slutligen från Frida "Spetsar och Volanger"

Ni sköna vänner får dem också tillbaka av mig. Dessa hade jag fått tidigare så jag lägger till era namn under repektive utmärkelse.
Varmt tack till er alla tre som gjorde mig så glad med dessa.
Nu lämnar jag dem vidare till er sköna bloggerskor som ligger i min länklista, varsågoda! Ni är alla värda dem!

Ha det gott!
Kram och solstrålar!
nina

21 november 2008

Kakformspyssel

Har sett att detta kakformspyssel är poppis och det nappade vi på också. Köpte några formar jättebilligt på loppis. Det är jag och minstingen i huset som pysslar, så nu har vi gjort en varsin slinga med siffrorna 1-4. Visar också en detaljbild av ett vackert överkast som min morfars syster virkat. Det är gammalt och kommer från Nordnorge. Jag har fått det av mamma men inte fått hem det ännu eftersom hon ska göra lite lagningar på det.


Nedanstående bilder visar hur jag knutit i lite dingeldangel i ett silverband.
Pepparkaksformarna är också från loppis.

Hoppas ni får en trevlig pysselhelg!
Kram och solstrålar!
nina

18 november 2008

Ljuskrona över köksbordet - stjärnor mm

I fredags var vi på invigning av Baazars nyrenoverade lokaler. Där fanns mycket fint må ni tro. Vi köpte en ljuskrona och lite småpynt. Kronan fick ett tunt lager mossa innan jag hängde i pyntet. Upphängningen är bara ståltråd. Det var lite svårt att få kort på bara kronan för att göra rättvisa åt detaljerna, därav lite skeva bilder.


Nu börjar adventspyntet smyga sig in. Igår hängde vi upp ljusslingan med stjärnor. I söndags började jag förbereda fyra hjärtan av samma sort som jag visat tidigare. Jag har fått beställning på dem. Oj vad många små rivmärken jag fick!


En påbörjad virkad sjal och test med fårskinn och CLV-kuddarna i kökssoffan.
Må så gott!
kram och solstrålar!
nina

11 november 2008

Lite pyssel

Tack alla ni söta raringar för era uppmuntrande och stödjande ord. De värmer gott ska ni veta. Varm kram till er!
Jag och yngsta dottern roade oss med lite pyssel förra helgen. Nedan ser ni hennes fina krans som hänger på garderobsdörren i hennes rum. Ni får också se en liten skymt av min krans som inte är klar ännu. Vi har använt färdiga halmkransar, lindat med vitt våfflat trikåtyg. På min krans har jag lindat om en tunn scarves. Allt från lapplådan. Den ska prydas med spets och hjärta, kors eller små silverkulor. Har inte riktigt bestämt mig ännu.


Köpte ett betongfat (rea) för ett tag sedan som jag packade upp förra helgen! Hjärtat är ett gammalt loppisfynd.

Pyntade grankottar med silverglitter och silverband. Har också ställt fram boken "Vinterkalas" av Hannu Sarenström.

Silverkulor tillsammans med vitlök i trådkorgen. Mosskransen gjorde jag också förra helgen. Ängeln är yttersta skiktet av en pappersnäsduk med baksidan utåt, fastlimmad på styvt papper med hjälp av decoupagelim.

Köksbänken och garderobsdörren igen. Den är målad med Alcros Metall dekorfärg.

Detta inlägg började jag med i tisdagskväll!!! Då var det bara struligt. Vi har sedan haft besök hos oss i ett par dar, så därför har jag legat lågt med bloggeriet och har nu massor att ta igen hos er.
Önskar er alla en trevlig helg!
Kramar och solstrålar!
nina

08 november 2008

Tänd ett ljus...

och låt det brinna, låt aldrig hoppet försvinna! Det är mörkt nu, men det blir ljusare igen... Ja ni skulle förstås höra min ljuvliga stämma också :D


Jag satte dit en etikett med fransk text på en trälåda och fyllde lådan med stearinljus. Två ljus lindade jag med en kopia av en vacker servett. De tre små ljusskålarna köpte jag på Betty's när vi var där förra veckan.

Så här ser de ut och dessa godingar avnjöts igårkväll. Färska räkor direktlevererade till min arbetsplats :D

Madonnor i nytt ljus och en bordslöpare i filt. Den ska få pryda vårt bord till 1:a advent :D

Jag befinner mig på en resa mot okänt mål. Jag reser med tåg, ett varseltåg. Det finns ett mörkt spår och ett ljust framtidsspår. Jag väljer naturligtvis det ljusa spåret för även om jag HATAR ovisshet (vi vet bara att halva styrkan får gå, inte vilka) så vet jag att jag måste hitta solstrålarna, ljusglimtarna varje dag. Hålla hoppet uppe och göra det bästa av dagen. För så länge skutan kan gå, så länge hjärtat kan slå... kommer mitt motto vara JAG KAN - JAG VILL - JAG VÅGAR!!! Det finns ett spår, det är ljust och det går framåt!!
Må så gott och trevlig helg!
solstrålar och kramar!
nina