31 oktober 2008

Bröllopsdag...

... idag! Men vi tjuvstartade igårkväll eftersom vi inte ska vara hemma ikväll. Maken lagade en traditionsenlig bröllopsdagsplanka, fantastiskt god, som avnjöts med en flaska vin. Med brinnande kakelugn och tända ljus kan det inte bli bättre! Tack ÄLSKLINGEN min!!!




Vill avluta med att önska Er en jättemysig Allahelgonahelg!
Tänd ljus och njut!
Till er som ska ut på vägarna, ta't lugnt!

Här är en länk till en underbar artist med en underbar låt som spelades mycket den tiden kring vi nyss flyttat in i huset och när vi gifte oss. Hoppas det funkar och inte krockar med musiken jag har på bloggen, men den går i så fall att stänga av. NJUT!

http://www.youtube.com/watch?v=LF8unwxhNho

Sist men inte minst, jag har fått utmärkelser och utmaning av Essemia och Lily of the valley, Varmt tack till er, jag ska ta hand om dem så snart som möjligt!!

kram
nina

29 oktober 2008

Just nu...

...lyser denna fina lyktan på vår trappa utanför. Min man har fixat den. Bredvid den står zinkbaljan, här har jag lagt till lite bastband och en rulle med franskt dokument. Så här gjorde jag: Rullade ett A-4 stort dokument runt en tom hushållsrulle, rullade in i plastfolie och lindade några varv snöre runt. Klart! Här ser ni också lite av ett målarexperiment, målade kvadrater i olika färger av egenblandade färger (ca 8 år sedan).

Inomhus lyser de här två lyktorna upp trappan i varsin krök.

I ett av köksfönstren hänger ljuslyktor på rad. Som vanligt en utfyllnadsbild - en trälåda som jag tidigare haft på yttertrappan men som jag inte hittat på något med ännu. I sommar har den fått vara krukförvaring i planteringshörnan.

Fortsatt bra vecka!
kram
nina

27 oktober 2008

Hjärtligt pyssel o lite till

Då var det måndag igen. Helgen har som vanligt gått fort. I lördags åkte jag och mina flickor iväg och shoppade lite kläder. Jag ska iväg på något speciellt imorgon hela dagen, så då passar det bra med någon ny trasa :D Jag säger bara en sak; PROVHYTTER är det värsta jag vet! Men ibland måste man gå in för att prova kläder, jag provade tre par byxor, inga satt bra, nähä då fick det vara. Tycker inte om att klä upp mig utan det får vara lite lagom vardagsfint. En tröja med "inbyggd" vit skjorta, en kavaj och en halsduk köpte jag det blir bra tillsammans med svarta byxor. LAGOM.
Passade också på att besöka en butik som säljer lite Pandurogrejer så nu har jag fyllt på pysselförrådet med pärlor, band, hjärtan, tags och lim.
Idag överraskade yngsta dottern med en fint träd som hon gjort på "bilden" i skolan. Det är gjort av papper och vackra höstlöv. Visst är det fint!

Mina enar som jag köpte i fredags på torget har jag satt ner i en zinkbalja som redan innehöll lite mossa, ljung mm. Det roliga är att de små enarna av sig själva bildade ett hjärta och det tycker jag är lite speciellt eftersom jag och min käre make firar bröllopsdag på fredag. Detta inspirerade mig att linda runt något mossliknande kring två hjärtan. Mossan plockade jag för längesedan och den fanns i zinkbaljan. Hjärtanen hänger på en galge tillsammans med en tag med fredagens datum på. En liten välkomsthälsning till min käre man som kommer hem imorgon.


Som vanligt när jag tar bilder så blandar jag stående och liggande. Därav blandat :D för utfyllnadens skull.

Fortsatt skön vecka!
Tänd ljus i mörkret!
kram
nina

25 oktober 2008

Halloween-mat och Alla helgons dag - en lugn dag

Tänkte vara ute i god tid med ett smarrigt recept.
Jag har ett recept på god och rolig Allhelgonamat som jag delar med mig av idag. Om det är dålig läsbarhet (bilderna blir större om man klickar på dem) och ni är intresserade, så säg till. Till barn som inte tycker om kassler och spenat går det bra att linda in falukorv. Det brukade vi göra förut, när barnen var mindre. 125 g färskost ska det vara, det föll bort såg jag.
Jag tycker det är viktigt att man skiljer på vår Allahelgonahelg och Halloweensfirandet. Det har vuxit sig stort under de senaste åren att klä ut sig, spöka osv vilket jag inte tycker man ska göra under just alla helgons dag. Den är till för vår tradition att hedra minnet av de våra med gravsmyckningar och tända ljus. En lugn och stilla dag utan monster. Vad tycker ni?

Igår var jag på torget och handlade lite. Enar, krans, fågelmat som ska hänga i träd, dekorationspumpor mm.

Nu är det höstlov hos oss och jag har tagit en semesterdag på fredag, skönt.

Cyklamen och en Yin-Yang ljuslykta som påminnelse om att skapa mer balans i tillvaron.
Önskar Er alla en skön helg!
Var rädda om er!
Glöm inte klockan!
Kram
nina

22 oktober 2008

Lite knep & knåp..

.. och utmärkelse. Det är mycket glädjande och jag är så lycklig att jag kan ge inspiration!
Frida med jättefina bloggen Spetsar och Volanger har jag fått den här fina utmärkelsen av. Kika in till henne och se hennes vackra inspirationsbilder! Tack, Frida, jag ger den gladeligen i retur till dig!


Jag vill ge denna vidare till tre härliga bloggerskor.


Med inspiration från Lotten och tidningen Lantliv fick jag lust att göra ett hjärta. Det blev en ruffig variant med klädsel av jute, lite lappat, med spets och bast och till sist små hjärtan hängandes i band.

I söndags var min man ute och klippte gräsmattan en sista gång. Han kom in med en blommande lavendelbukett och en maskros!!! Medans lilla dottern plockat lönnlöv :D
Värst vad det strular med blogger idag :(

Ha dé
kram
nina

16 oktober 2008

Med vitfärgfylld roller och pensel :D

sopar vi igen de glada färgexperimenten...

Stilen i vårt hem har skiftat genom åren och de största inspirationskällorna har varit Tricia Guild och Karin och Carl Larsson. Från vitt till trärent, från färgglatt till mer dämpade färger. En byrå som jag skrapade helt trären och målade vit, fick plötsligt en Carl Larsson-röd färg, osv. Jag har tyckt om att färgexperimentera och prova olika målningstekniker. Lånade böcker om färg och färgteori på biblioteket och lärde mig så myket det gick. Har filmjölklaserat, blandat egna färger med pigment, ja, jag har verkligen experimenterat. Till för några år sedan när vi började vitmåla på övervåningen, ja inte överallt men i alla fall vårt sovrum och vi har haft tre olika rum. En lugn bas för återhämtning och vila har eftersträvats. Än har vi en bit kvar för att få till bästa lösningen med förvaring, bokhyllor osv. Sonen flyttade till studentboende och vi gjorde om rummen, och sonen flyttade hem igen och vi har gjort om igen osv.


Aalto-vasen bottnad med marmorkross, en röd Gerbera och eucalyptuskvistar.
En fin färgklick. Eller godisskålen :D
För två år sedan målade vi rummen på nedervåningen, allt vitt (utom golven). Riktigt krispigt vitt var jag ute efter då. Inte för mycket grejer eller tavlor på väggarna. Vitt och ljust. Det vita, ljusa känns bra men totalt färgbefriad kommer jag aldrig bli, tror jag inte. Färgklickar kommer att finnas. Möter också lite protester från barnen som tycker att vi har för mycket vitt :D


Ovan ser ni en annan färgklick. En saltstenslykta som ger ett varmt och vackert sken. Saltsten är renande för luften, den drar åt sig föroreningar.
Jag har gjort en krans på ett fiffigt sätt om jag får säga det själv ;) Stommen är ramen från en väggspegel (Ikea) som gått sönder. Jag lindade om ett tyg som jag fäste med grovt kokossnöre. Därefter fäste jag eucalyptuskvistar och hängde i små Madonnaamuletter i spetsband. Lätt som en plätt!

Min man har målat trappan till övervåningen vit. Han har också rollat väggarna hela vägen upp. En vägg var redan vit men en fond var gul (tror den hette curry) den kanske vi målade för tre år sedan. Nu är det klart, och jag funderar över en fin ljuslykta jag sett som skulle bli så himla fin i trappan. :D Men tills vidare står en annan ljuslykta där med kaffedoftande ljus i.




Den rödbruna färgen står på tur. Vi är jättenöjda med nya trappan!
Ha det gott!
Solstrålar!
kram
nina

13 oktober 2008

Höstbuketter och nymålat

Under helgen som gick röjde jag liite grann och målade loppisprylarna som jag skrev om sistens. Jag var också ute i trädgården och plockade lite av allt möjligt och satte ihop till två höstbuketter. Säga vad man vill om regniga, kalla, blåsiga hösten men en en dag när solen lyser på alla vackra höstfärger är oslagbar! Vilka färger!!! Vilken glädje!!!
På loppisen senast hittade jag lite speglar, skrin, nyckelskåp mm.
Visar en del här idag. Brun spegel med halvdassigt glas - blev vit :D

Skrinet är perfekt förvaring för mobilladdaren och kortläsarna. På så sätt kan jag ha grejerna nära till hands när jag behöver dem.


Jag klippte ett par smågrenar från olivträdet och lade över min nymålade spegel.
Visste ni förresten att oliven symboliserar fred, hopp och överflöd?

Här syns de två höstbuketterna, en del är visset, en del är överblommat och en fortfarande i blom.

Denna underbara himmel förevigade jag för ganska exakt ett år sedan, 15 oktober närmare bestämt. Jag kommer ihåg det för att vi varit och gratulerat min systerdotter och himlen var så vacker när vi åkte hem. Är lite osäker på vad som är i krukan bredvid, men vackra färger är det.

Till sist en bild med några av loppisgrejerna, tratten, hålsleven och den grå byttan med lock. Ibland undrar jag hur man är funtad egentligen, det finns redan de här sakerna i hushållet, men det är den gammeldags charmen jag vill åt. Kockumssleven är jättefin :D
Hoppas ni mår bra!
Solstrålar!
kram
nina