30 september 2008

Lite svart, lite grått, lite vitt...

...och lite natur.
Men först ett varmt tack till alla som kommenterat mitt förra inlägg, det är underbart att läsa era fina kommentarer! Det värmer ska ni veta!
Spegelramen som syns i bild var från början guldfärgad. Köpte den på Netto för något år sedan billigt och spraymålade den svart. Hade också ett loppisbord som sprayades samtidigt och simsalabim - ett nytt hallset för en billig peng. Hade turen i lördags att springa på den svarta madonnastatyn som står på bordet. Köpte ett risknippe som placerades i en konserveringsburk av glas som bottnades med stenar. Tycker det ger ett skönt uttryck med stenar och andra naturmaterial. Zinkhjärtat köpte jag till advent föra året, men det har stått framme hela året.



Måste få visa min nya fina sjal som jag blev stormförälskad i. Den är riktigt mörk grå nästan svart. Älskar att mysa i varma sköna plagg.


Hoyorna är överfulla av blomklasar och doftar i hela rummet, Väggljuslyktan står laddad med smålyktor, redo att tändas och skänka värme och ljus när mörkret faller.

Denna bild får symbolisera livet som ibland känns upp och ner.
Eller att man är kompis med Johnny då, som jag säger ibland. Depp då va.
De flesta känner väl av detta någon gång.
Håll utkik efter solglimtarna!!!
Bamsekramar
nina

27 september 2008

Livskvalitet

En eftermiddag här i veckan när det var så vackert väder tog vi oss en tur till skogen jag och "minstan". Så härligt! Solens strålar letade sig ner mellan granarna (granarna som trotsade Gudrun) och vi hittade "trattisar" - man blir så lycklig! Vi plockade svamp, kottar och mossa, sedan åkte vi till mormor och morfar och delade med oss av svampen och fikade lite.


Nedan lite pynt och Höstanemonen jag köpte på Sofiero i somras.

Gillar färgkombinationen i bilderna.

Helbild på altanpynt och en bild från kakelugnsrummet, där solen lyser så fint genom ett av fönstrena. Piedestalen har min äldsta dotter gjort i slöjden, en present till mig för ett par år sedan. På den en enorm Hibiskus och en vämeljusgömma.
SOLSTRÅLAR TILL ER!!!
kram
nina

25 september 2008

Husvagn före-efter

Det gick några turer fram och tillbaka - ska vi eller ska vi inte måla husvgnen - och nu så här i efterhand så kan man bara konstatera att det var helt rätt att måla, eller vad tycker ni? Den magiska vitfärgen har varit framme (ja en gubbe med pensel också :D). Som jag sa till M varför drar vi på det? Vi vill ju egentligen ha den vit, det är bara att bestämma sig. Sagt och gjort.
I min föreställning om hur den skulle se ut var dock både väggar och tak vita, men, men, vi får väl se.
Före



Efter




Jätteroligt är det och det är bara början!!
Fortsättning följer - hela vagnen ska inredas!

Trevlig Helg!
och masor av solstrålar såklart!!!
kram
nina

22 september 2008

Spoiled woman - käkar...

Min käre make har precis stått och stekt massor av köttbullar (100 st) för att underlätta för mig i veckan! Mums vad gott! Häromdagen överraskade han med Äppelkaka och vaniljsås som jag fick när jag kom hem från jobbet. Mums!

Min käre make har också tillbringat ett antal timmar i helgen ute i husvagnen och målat all skåpsinredning vit!!! Det blev så fräscht! Goe gubbe!!!
Nu är det resten av inredningen som ska fixas och piffas och jag kommer göra inlägg om det senare.
Under tiden som maken har målat har jag pysslat lite. No more suparskåp = pysselskrin, Ett trådhjärta klädde jag med Brudslöja, spetsband, olivkvistar och till sist ett par duvor. Fick väl lite inspiration av nya boken kanske, men vill inte ta in skogen och granarna riktigt ännu. På bild också "lyktor på tråd" som jag köpte för ett tag sedan.


Jag köper gärna en ensam Gerbera, tycker den ståtar så vackert. Färgen varierar efter humör och utbudet naturligtvis.

Med en liten färggladare bild önskar jag er alla en skön fortsatt vecka
Kram och solstrålar!
nina

18 september 2008

Svartvitt

Har testat att fota lite svartvita bilder med nya mobilkameran, jätteroligt! Så här kommer lite bilder från kakelugnsrummet, TV-rummet, köket,och hallen.





Vill passa på att önska er alla en Trevlig Helg!
Solstrålar!
kram
nina