29 maj 2008

Marknad + Antik- och samlarmarknad

Förra helgen besökte jag och yngsta dottern en vanlig marknad på lördagen och en antik-samlarmarknad på söndagen. Det är så mysigt, hur mycket fina prylar som helst och man hittar alltid något, om inte annat så hittar man marknadskarameller ;) Köpte bl a en riktig sopborste med träskaft.

Ljuvliga tvålar tillverkade i Frankrike enligt gammalt recept , Lavendel och Mandelmjölk. Dessa kommer att säljas i butik i Växjö.

Fynd från Antik-samlarmarknaden

Fint om den välgörande kramen

Med dessa skönheter vill jag önska er alla en underbar helg!!
Glöm inte solskyddet! Värmebölja utlovad!
kram
nina

26 maj 2008

Fågelbad, trädgårdspynt

Vet inte om Netto kör samma sortiment och kampanjer överallt men hos oss har de denna veckan ett jättegulligt fågelbad för 169:- De hade också cafébord och två stolar i svart för 379:- jättebilligt! Men de har tagit slut under dagen, det fanns bara 2 transportskadade stolar kvar.
Ibland kan man få tag på fina saker där, men som sagt man får vara ute i god tid.


Fågelbad, Netto


Hoppas den lilla fågeln får sällskap :D


Ljuvlig spira

Inköptes i vintras i lokal butik


Ny balja till dessa små ljuvliga rosa

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~Önskar er alla en fortsatt skön vecka~
kram

nina

24 maj 2008

Underbara Heliotrop

Varje år köper jag Heliotrop. Igår var jag på torget och jag har aldrig sett så många fina Heliotroper på en och samma gång! Dessa blommor har en underbar doft och jag brukar ha dem på vår lilla altan. Köpte 5 för 125 kronor! De står för tillfället i en liten lägre zinkbalja.

Heliotrop i zinkbalja

En liten söt blomma

Syrener från trädgården, diskhandduk och ram från en butik här i stan

Trevlig Helg!
Till alla mammor önskar jag en solig och fin dag!
kram
nina

21 maj 2008

Loppiskorgen full igen

Ibland är det svårt att lägga band på sig, speciellt när man springer på loppis. Jag finner behag i så mycket och hittar på användningsområden hela tiden medan jag glider runt där bland alla sköna pryttlar. Jag brukar tänka att om det inte skulle passa så kan jag alltid köra tillbaka med grejerna, så kan de säljas igen och pengarna går till välgörande ändamål en gång till! Bra va? Igår hämtade jag hem en laddning igen.

Loppissamlingen
~~~~~~

Så ledsen :( för prislappen förstörde överkanten på denna
~~~~~~

Ramen på denna ska vitmålas
~~~~~~

Bägare med glasskål i och en tulpan
~~~~~~
I vintras blev jag helt lyrisk när jag hittade två fina stolar för 100 kronor styck på loppisen. Jag såg dem framför mig vitmålade och omklädda. Ibland är man dock omgiven av "bromsar" i form av kommentarer som "dom ska du inte måla, då förstör du dom. De är fina som de är". Denna gång var det mamma som tyckte så. MEN idag hittade jag ett underbart tyg och så fort jag såg det tänkte jag på mina stolar. Jag var inte ute efter att köpa tyg överhuvudtaget, ville bara kika lite. När jag senare talade med mamma och berättade att jag hade bestämt mig för att måla stolarna sa hon: Det blir nog bra. ??
~~~~~~

Det är så många fina detaljer på stolarna
~~~~~~

Vad tycker ni? Måla? Inte måla?
~~~~~~

Tyget är vävt med ängelmotiv, tycker det är jättesött
~~~~~~
Ha det gott!
Kram
nina

18 maj 2008

Tulpaner, tulpaner, tulpaner

Var på promenad en kväll i veckan och förevigade några av Parkens många fina tulpaner. Jag tog över trettio bilder varav några ses här idag. Se och njut! Hade även skrivit upp namnen på en del men har blandat ihop det totalt, så jag vågar mig inte på att namnge någon.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Trevlig kväll!
kram
nina

15 maj 2008

Blommor i vår trädgård

Snart är denna arbetsveckan slut också. Tiden springer fort nu, tänk om man kunde får stanna tiden bara lite, lite grann så man hann njuta lite mer av allt det vackra som sker runt omkring oss.
I tisdags deltog jag tillsammans med några jobbarkompisar i Vårruset. Vi hade perfekt väder och stämningen var i topp! Härligt! Det var knappt 7000 deltagare och vet ni.. Lupinerna blommade!!
Det är så mysigt att följa utvecklingen i trädgården från dag till dag. Brukar gå på rundvandring nästan varje dag, kameran är förstås med.
Just nu står äppelträden i full blom, syrenerna är på gång, Rododendron-busken blommar för fullt. Tulpanerna lyser med sin vackra färger.

Rododendron
~~~~~~~~~~~~
Busken är inte så stor men blommar flitigt
~~~~~~~~~~~~
Den är så vacker när den slår ut
~~~~~~~~~~~~~~
Tulpan, vet inte vad den heter
~~~~~~~~~~~~~~~~
Inte heller vad denna heter
~~~~~~~~~~~~~~
Kanske samma som ovan
~~~~~~~~~~~~
På loppis kan man hitta fina vita dukar billigt som man kan ha i trädgården. Duktyngderna köpte jag på Nordljus förra sommaren.
~~~~~~~~~~~~~~~~
Äppelblom
~~~~~~~~~~~~~~
Äppelblommor i en zinkkruka med vatten och flytljus
~~~~~~~~~~~~~~
Var inte riktigt lyckat... kolla fatet, baljan läcker :(
~~~~~~~~~~~~~~~~
Vill önska er alla en Trevlig Helg!
Kram
nina

12 maj 2008

LIVET

När jag var yngre så vägde jag några kilon mindre. Jag behövde aldrig hålla in magen när jag hade en snäv klänning. Men nu när jag är äldre har min kropp gjort sig fri. Det finns elastisk komfort där min midja satt en gång. Italienska skor måste vara två storlekar större, om fötterna alls går i, och grenen på strumpbyxorna sitter alltför ofta nere vid knäna.
Men jag har också lärt mig, att det spelar ingen roll vad som händer, eller hur svart allt känns idag; livet går vidare och imorgon blir en bättre dag.

Jag har lärt mig, att det säger mycket om en människa, hur han/hon hanterar dessa tre saker; en regnig dag, borttappat bagage och hoptrasslade julgransljus.

Jag har lärt mig att oavsett vilken relation du har till dina föräldrar, så kommer du att sakna dem, när de inte finns där mer.

Jag har lärt mig att, skaffa sig pengar och saker, är inte detsamma som att skapa sig ett liv.

Jag har lärt mig, att livet ibland ger dig en andra chans.

Jag har lärt mig att man inte kan gå igenom livet med en plockhandske på båda händerna. Ibland måste man också kasta tillbaka bollen.

Jag har lärt mig, att när jag beslutar något direkt från hjärtat, så har jag också oftast tagit rätt beslut.

Jag har lärt mig, att även om jag har smärta, så behöver jag inte ge andra det.

Jag har lärt mig, att varje dag ska man sträcka ut handen till någon. Alla behöver en varm tanke eller en vänlig klapp på axeln.

Jag har lärt mig, att jag fortfarande har mycket att lära.

Jag har lärt mig, att människor kommer att glömma bort vad du sagt och saker du gjort, men de kommer aldrig att glömma hur du fick dem att känna sig.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Detta lite annorlunda kedjebrev kom till mig via mailen på jobbet! Tyckte att det var så tänkvärda ord att jag ville dela med mig till fler.


Ha det gott!
kram
nina

09 maj 2008

Lite shopping och lite loppisfynd

Soligt, varmt, blommor, trädgård, ledighet = underbart! :D Men hade varit mer underbart om maken varit ledig också!
Var på torget som hastigast på lunchrasten idag och köpte lite blommor. Hade inte så mycket kontanter på mig så jag hade tänkt att ta en runda till efter jobbet.
När jag slutat jobbet åkte jag direkt till bankomaten, vet ni vad som hände? Jag blev robbad av bankomaten! Den tog emot kortet som vanligt, tuggade lite, talade om att det var tekniskt fel och kortet omhändertaget!! Mitt bankomatkort! Samma sak hände en före och efter mig. Man blir som ett levande frågetecken, helt ställd och undrar hur man ska rädda sig ur den situationen. Banken stängd, 2 kronor i plånboken mättar inte 5 magar en hel helg. Som tur är skulle sonen och hans flickvän vara här hemma i helgen och inte hemma hos henne ett par mil härifrån.
Vi har turen att ha Internetbank och kunde föra över pengar till hans konto och lösa det den vägen. Vad skulle jag gjort annars? Maken är ute och jobbar och mina föräldrar är ute och campar. Missade torget också pga allt strul men, men vi fick hem mat i alla fall och grillat har vi gjort. :D

Ny kruka från Baazar med loppisbestick i. Emaljsakerna och rosmagneten är också från Baazar och köpta för ca ett år sedan.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Hjärteljusstake och kruka från en blomaffär här i stan.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Detta söta arrangemang köpte jag i Färjestaden.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Detalj kruka
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

I denna lilla flaska kan man sätta en blomma om man vill. Köpte ett par till som jag tänkte hänga i min kedjehängare.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Skålen är ett loppisfynd
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

En samling loppisfynd
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ja, jag ska ta bort prislappen och diska henne, var roligt att testa lite tillsammans med dagens växt inköpt på torget, Fuchsia. Altanen
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ljuslyktor från Indiska, altanen
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Mer loppisfynd
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Köpte också två vita verbenor till mina hängamplar
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Önskar er alla en Glad Pingst
Kram
nina