27 februari 2008

Sekretären

Så till slut blev den klar, sekretären som jag köpte på loppis före jul. Den står uppe i hallen och fick ta plats för att stora flickan fick det gamla skrivbordet som jag köpt på loppisauktion för många år sedan. Jag behövde helt enkelt förvaringsutrymme. Jag har tidigare visat bilder under resans gång och nu tänkte jag visa slutresultatet.

Så ser den ut idag

Nya porslinsknopar


Inuti


Diverse fynd



Loppisram och ängel har fått
vit färg och lite spetsband


Tycker väldigt mycket om tavlan


Med en enkel tulipan..


Betty's-krukan med en söt
pärlhyacint.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Ha en fortsatt skön kväll!
kram
nina

24 februari 2008

Loppis och Baazar

Förutom Melodifestival, besöka vänner, måla sekretär och TV-bänk, stort bröd- bull- och kakbak, frisörbesök med två flickor, har vi också besökt två loppisar och ett riktigt favvoställe, Baazar. Synd att det inte finns två dagar till på helgen ;) Stor skam att vi inte hann åka köpa skivan till dokumentet :( men, men tids nog..
Baazar är verkligen ett skönt ställe att strosa omkring på. Ett gammalt stationshus har gjorts om till Butik/Showroom i två plan och man kan också köpa underbart gott fika där. Rekommenderar varmt ett besök dit.
I somras köpte vi ett hörnskåp där och jag tycker det är så fint. Visar bild på det nedan tillsammans med en ljuvlig klänning som vi köpte till minsta flickan igår när vi var där.
Klänningen hänger på en fin galge som jag beställt från Nublu också en härlig butik som jag handlade ifrån för ett tag sedan.

Kinaskåp och Kinaklänning


Hjärtegalge från Nublu


Överdel skåp




Kinaklänning



Kinaskåp och fuskblomma



Broschyr från Baazar. Lyktorna
ska jag hänga ute i trädgården.


Bild ur broschyren


Visar även lite som fick följa med hem från Loppisarna, bl a en TV-bänk, Ikeas Benno som mannen i huset har målat vit, 100 spänn! Det ska dit glasdörrar också.


Benno TV-bänk




Hylla att göra nå't kul av



Nysilverfat med 2 serveringsfat
av glas, glasskål


Två gamla ramar och en ängel



En riktigt söt glasflaska


Nysilverfat och tre m spets



Kanna från Miljögården,
tidigare loppisfynd
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Önskar er alla en ny skön vecka!
Kram
nina

21 februari 2008

Påskpyssel

Även jag har blivit smittad av den sk äggasjukan :D och pysslat ihop ett par ägg, jättekul och det gav mersmak!!
Det roliga med mina ägg är att dokumentet jag använt mig av är ett gammalt byggnadskontrakt från 1891! Då byggde min mans morfars mormor ett hus! Kopian av kontraktet fick vi för flera år sedan och jag förstorade upp det till A3-format, det blev två, för att rama in dem. Nu har jag förminskat dem och använt färgat papper till mitt påskpyssel. Spetsarna köpte jag på Betty's och bilderna sökte jag efter på nätet. Google, bildsök, fria bilder.
I somras var vi nere i Skåne och skulle åka och titta på huset som finns kvar, det ligger i Äspö, inte så långt från Smygehuk, vi var lite osäkra på om det var rätt hus, men det var det och i efterhand har vi också fått en bild på det.
Fantastiskt! Man kunde önska att huset var kvar i släktens ägo men så är inte fallet.



Jag har redan fått beställning! :D

Min man vill ge ett sådant ägg till sin mamma och mostrar, kul idé. Men då kanske jag måste åka till Betty's och köpa mera spetsar :D

Ha det gott!
kram
nina

18 februari 2008

Betty's Borås

Det var en härlig känsla att komma in i butiken Betty's i Borås kan jag lova, och jag gick runt flera gånger och slukade varenda detalj med ögonen. Tror det lyste VILL HA i ögonen på mig ;)Det fanns så mycket fint! Vilken lycka att ha en sådan härlig butik! Det var knappt jag ville gå därifrån. Jag "fotade" inget inne i butiken men tog några bilder utanför som jag visar nedan.


Ett stycke franskt dokument :)

"vill ha"-urna till trädgården

Stolen helt ok för mig ;)

Madonnastatyn också..

Vacker både inne och ute



Handlade lite smått och gott, till väninnan och mig själv.


Vackert inslagen krukväxt


Fint inslaget paket



Inuti paketet..
köpte en likadan till mig själv
Har tittat på en så'n här många
gånger.. nu slog jag till!
Kul idé med tepåsar i?

Mitt dokument


Hjärtan på tråd i mossig kruka,
likadan kruka till växten längre
upp fast större.


Det var lite av det som fick följa med hem från Borås.


Ha det gott!
kram
nina

15 februari 2008

Sportlov - barndop

Barnen har haft sportlov här denna veckan, så därför passade jag på att ta en semesterdag idag. Jag och mina flickor (mannen möter upp på lördag) åker till Borås och stannar där över helgen. Sonen är så stor så han får man inte med sig någonstans längre, han stannar hemma.
Borås är lite som att komma hem eftersom, vi tidigare bott där ett antal år, tycker om den staden. På söndag ska vi på barndop vilket är den största anledningen att vi åker dit, naturligtvis. Då ska ett underbart litet gossebarn döpas.
Det är så härligt att få komma och hälsa på sina underbara vänner, vilket inte sker så ofta, men när det händer blir det desto mer intensivt och mysigt!

Som jag tidigare nämnt, Betty's väntar (mitt dokument :D) och en del andra butiker som jag inte sett tidigare, ska jag också försöka hinna med.

Jag önskar Er alla en skön och avkopplande helg! Här skiner solen för tillfället och jag hoppas att vi alla får lite solstrålar på oss i helgen! Ha det underbart!

Solstrålar i massor till Er!
kram
nina

13 februari 2008

Alla Hjärtans Dag

En fin dag att mysa till det på med nära, kära, vänner och bekanta.
Ta hand om varandra!



Betonghjärta i blomskål

Rostigt hjärta i blomkruka

Hjärta fotohållare?


Hjärta med prisma
Hjärta på garderobsnyckel



Orreforshjärta


Oj, det blev några hjärtan.




Källarfynd! En ram som jag köpte när jag väntade första barnet, ni som har hängt med i mina inlägg såg kanske att jag grattade min 18-åring i december. Gammal är den alltså och det värsta är att jag aldrig haft ett foto i den!!! Plockade upp den från källaren för ett tag sedan men kunde inte bestämma mig för ifall den skulle målas eller inte. Igår fick jag ett målarryck och en idé om en bild ;) Gjorde jag rätt eller fel?



Detalj ram överkant

Detalj ram sida

Ett lager grundfärg..


.. och en fin bild

tycker nog att den blev fin ;)



eller??


Hoppas ni får en fin

ALLA HJÄRTANS DAG!!!


Kram

nina
Puss Darling!